Aan verlanglijst toevoegen

Chronische Angst en Angststoornissen in de hypnotherapie praktijk

Koop cursus
Deelgenomen: 20 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (16DCU)
lezingen: 1
Niveau: Gevorderd

Juni, 2022

STAP-aanmeldingsbewijs

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Cursusdata

Vrouw met angst

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Tweedaagse masterclass met betrekking tot angst, angststoornissen, paniekaanvallen en fobieën. Deze in-depth training voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden om op een verantwoorde manier om te gaan met de aangeleerde technieken en methodieken voor het oplossen van angsten binnen de hypnotherapie praktijk.

Wist je dat 20% van alle Nederlanders in het leven te maken krijgt met een angststoornis? Angst waarschuwt je voor gevaar echter veel mensen kampen met een irreële angst die een enorme invloed kan hebben op het algeheel welbevinden. Wanneer angsten iemands leven beïnvloeden wordt vaak naarstig gezocht naar een oplossing. In deze masterclass leer je alles over de fysieke Angststoornissen; oa paniekstoornis, straatvrees, (sociale) fobie, dwangstoornis, piekerstoornis, hypochondrie of ingebeelde lelijkheid. Vervolgens komen de begeleiding en interventies in gedrag en andere factoren die duurzaam herstel bevorderen aan bod. Je leert om de kracht van hypnose op een effectieve wijze in te zetten om angsten te elimineren.

Kennisoverdracht uit jarenlange ervaring

Beide lesdagen worden gegeven door Angelique Elens, coach, counselor en Register Hypnotherapeut in de huisartsenpraktijken “Centrum de Peel” in Meijel en “Medisch Centrum de Vlinder” in Maasbracht.

De lesstof welke aan bod komt in de Masterclass Chronische Angst en Angststoornissen in de hypnotherapiepraktijk is grotendeels gebaseerd op de kennis van de opleiding tot psychosociaal counselor en de basis van de psycho-neuro-immunologie gecombineerd met de jarenlange ervaring van Angelique. Haar brede ervaring met chronische angstproblematiek zorgt ervoor dat valkuilen voorkomen worden. Door haar werkzaamheden in het verleden als A verpleegkundige, heeft zij ruim 20 jaar gewerkt in verschillende ziekenhuizen in de wereld. Voor een deel daarvan was zij werkzaam op de trauma afdeling wat er mede toe heeft bijgedragen dat zij de kennis en ervaringen in kan zetten tijdens haar sessies en lessen.

Angst en Angststoornissen – wat ga je leren?

Deze masterclass is voor hypnotherapeuten die zich op een professionele wijze willen profileren met als doel het ondersteunen en oplossen van angstproblematiek bij cliënten. Daarbij komen de onderstaande zaken ruim aan bod.

De Hypnotherapeut:

 • Weet wat angst nu precies is en hoe angststoornissen ontstaan
 • Weet wat een fobie is en hoe deze ontstaan
 • Kent belangrijke risicogroepen en factoren zoals Introversie, perfectionisme, basisveiligheid, eenzaamheid, life-events
 • Leert de kijk op angst vanuit psychosociaal- en biologisch perspectief vanuit de psycho-neuro-endocrinologie
 • Herkent de verschillende reacties in fight, flight en freeze
 • Leeft over de fysiologie van angst (het brein, hormonaal, autonome zenuwstelsel)
 • Leert wat chronische angst inhoudt
 • Leert de overeenkomsten en de verschillen tussen stress en angst
 • Herkent angstklachten aan de hand van symptomen
 • Is bekend met de invloed van inspanning, ontspanning, vermoeidheid, schaamte, zelfvertrouwen, gevoelsbeïnvloeding, persoonlijke effectiviteit
 • Kent de basis van angstmanagement
 • Leert om de kennis m.b.t. de behandeling van angst en angststoornissen om te zetten in praktische vaardigheden in de praktijk voor hypnotherapie

Inhoud van deze masterclass

De volgende zaken worden tijdens de masterclass Angst en Angststoornissen uitvoerig behandeld:

 • Angststoornissen
 • Fobieën
 • Chronische Angst
 • Angst vanuit meerdere perspectieven bekeken
 • De fysiologie van angst
 • De facetten van invloed van angst in het leven
 • Overspanning en Depressie
 • Loslaten van de angst
 • Hoe kennis en inzichten te integreren en een behandeling met directe hypnotherapie
 • Cliënten informeren en adviseren om herhalingen van angst en angst gerelateerde patronen te voorkomen
 • Een aantal scripts en tips hiervoor

Voor wie is masterclass Angst en Angststoornissen geschikt?

De masterclass chronische Angst en angststoornissen in hypnotherapiepraktijk is zéér geschikt voor:

 • cursisten die de opleiding tot Hypnotherapeut hebben afgerond en zich verder willen verdiepen in de specifieke methode van deze masterclass;
 • mensen die inmiddels een eigen praktijk zijn gestart en zo veel mogelijk tools en kennis om mensen te helpen tot hun beschikking willen hebben;
 • hypnotherapeuten die ook problemen en issues willen aanpakken welke niet direct op de voorgrond liggen. Waardoor de client beter en met meer kennis kan worden ondersteunt.

Vooropleiding

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk echter algemene kennis van hypnose en hypnotherapie is een vereiste. Hiertoe voldoet o.a. onze Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. Cursisten van andere opleidingsinstituten zijn van harte welkom, dit echter na goedkeuring door de docent. Deze opleiding is MBO+ conform en omvat 16 docent contacturen die klassikaal worden gegeven in het opleidingscentrum in Boxmeer.

Aanvullende informatie

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Download studieplan

Bestandsgrootte: 50 kb

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 182 kb

1
Voorbereiding op de masterclass Angststoornissen
2
Downloads Angststoornissen
Het minimaal aantal deelnemers voor deze masterclass is 6. Indien dit aantal niet wordt bereikt zal dit maximaal 4 dagen voor aanvang worden gecommuniceerd aan de deelnemende cursisten. Er wordt dan een alternatieve datum gepland waarbij reeds ingeschreven cursisten voorrang hebben. Voor het actuele aantal deelnemers kun je tevens telefonisch contact opnemen met HypnoWorld (op werkdagen van 10.00 - 13.00 uur).
Ja, direct na het afronden van de masterclass kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Bekijk het tabblad "STAP-budget" of deze cursus in aanmerking komt.
Nee, voor deze masterclass geldt dat deze niet in delen betaald kan worden.

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Combicursus Stressmanagement & Angststoornissen (€ 998,00, geen bijbetaling)

groen=beschikbaar, oranje=bijna vol, rood=volgeboekt


Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Chronische Angst en Angststoornissen in de hypnotherapie praktijk
Prijs:
€499
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina

OVERNACHTINGEN YDE

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Yde. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Bed en Breakfast

B&B Glimmen
Rijksstraatweg 30 Glimmen
Telefoon (GSM): 0628979404
Website: bbgroningen.nl
Email: info@bbgroningen.nl

Bed and Breakfast "De Oude Molensteen"
Molenweg 15
9761 VB Eelde
Telefoon: 050-3094930
Telefoon (GSM): 06-3860 8688
Website: www.bedandbreakfast-deoudemolensteen.nl

B&B Hoeve de Vredenhof
De Millystraat 15 Zuidlaren
Telefoon: 050-5351077 
Telefoon (GSM): 06-15306892
Website: https://www.devredenhof.nl
E-mail: info@devredenhof.nl

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.