Aan verlanglijst toevoegen

Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken (mod.1)

Koop cursus
5.0
1 beoordeling
Ingeschreven: 45 studenten
Duur: Klassikaal: 1ec
lezingen: 0
Niveau: Beginner

Cursusdata Basis Hypnose & Hypnosetechnieken

Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Yde
27 Aug, 2021 09:00Yders Hoes Yde
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Haarlem
27 Aug, 2021 09:00Crown Business Center Haarlem
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Haarlem
3 Sep, 2021 09:00Crown Business Center Haarlem
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Boxmeer
4 Sep, 2021 09:00HypnoseCentrum Boxmeer
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Yde
10 Sep, 2021 09:00Yders Hoes Yde
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Haarlem
1 Oct, 2021 09:00Crown Business Center Haarlem
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Haarlem
15 Oct, 2021 09:00Crown Business Center Haarlem
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Boxmeer
23 Oct, 2021 09:00HypnoseCentrum Boxmeer
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Yde
5 Nov, 2021 09:00Yders Hoes Yde
Basiscursus Hypnosetechnieken (mod.1) Yde
19 Nov, 2021 09:00Yders Hoes Yde

Docenten

Giovanni Eleonora, West-Nederland
Janine Alting, Noord-Nederland
Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Onze 2-daagse Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dé hypnotherapie cursus voor mensen die een eigen praktijk willen starten.

HypnoWorld en daarmee de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd. Verder is deze opleiding geaccrediteerd door het KTNO als na- en bijscholing voor de BATC / VBAG / VVET en is aanmelding mogelijk bij het CAT.

Highlights Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken

HypnoWorld vinkje  Je wilt graag andere mensen helpen bij hun problemen of belemmeringen?
HypnoWorld vinkje  Je wilt graag leren hoe je oude patronen kunt doorbreken en hoe je negatieve gewoonten kunt vervangen door positieve gewoonten?
HypnoWorld vinkje  Je wilt weten hoe je met directe hypnose snel tot resultaat kunt komen
HypnoWorld vinkje  Je wilt je vaardigheden als indirect hypnotherapeut uitbreiden
HypnoWorld vinkje  Je wilt je in de toekomst eigen praktijk opstarten?

Hypnose is een bijzonder krachtig hulpmiddel om veranderingen in het onderbewustzijn te bewerkstelligen. Wellicht heb je zelf wel eens een hypnoseshow bezocht en is je opgevallen hoe mensen zich totaal anders gedragen wanneer ze in hypnose zijn. Welnu, deze gedragsverandering kan ook toegepast worden om iemand van het roken af te helpen, een angst of fobie op te lossen en zelfs ter vermindering van pijn en als natuurlijke anesthesie (verdoving).

De Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is in vele opzichten een unieke cursus. Twee intensieve dagen doen je versteld staan waartoe je in staat zult zijn. Dit had je waarschijnlijk nooit verwacht. Voortaan zal je het helpen van mensen in een ander daglicht stellen. Je inzichten v.w.b. de kracht en mogelijkheden van directe hypnose en hypnotherapie zullen voor eens en altijd veranderen. Je leert om te werken volgens het mind-model om zo op een doelgerichte- en voor de cliënt ontspannende en aangename wijze veranderingen door te voeren naar een blijvend resultaat.

Maak nu een begin en leer directe hypnose toe te passen in de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. In deze kortdurende (to-the-point) hypnose cursus met certificaat, leer je alle facetten van de hypnose en zijn overbodige elementen eruit gelaten.

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken – Het Doel

Het doel van de Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dat je in staat zult zijn middels verscheidene technieken te hypnotiseren, de hypnose te verdiepen en de hypnose te beëindigen. Je kunt posthypnotische ankers plaatsen en je bent bekend met de mogelijkheden en beperkingen van directe hypnose. Je begrijpt hoe hypnose werkt zonder het uit je hoofd te leren.

Mogelijkheden

Na het volgen van de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken kun je al een begin maken met het opzetten van je eigen hypnose praktijk. Ook het geven van demonstraties tijdens lezingen behoort tot de mogelijkheden. De basiscursus kan gezien worden als losstaande opleiding met certificaat of als deel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. De cursus Advanced Hypnosetechnieken sluit naadloos aan bij de basiscursus.

Vooropleiding

Voor de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is geen vooropleiding nodig. MBO+ werk- en denkniveau gewenst.

Voor wie is de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken geschikt?
 • Psychologen & natuurgeneeskundigen
 • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
 • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
 • Voor sportcoaches / sportpsychologen
 • Als basis voor mensen die het vak van showhypnose willen leren
 • Iedereen die zijn/haar horizon wil verbreden

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

 • Waaraan moet een hypnotiseur voldoen
 • Inleiding in de hypnose
 • Bewustzijntoestanden (bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste)
 • Wat is hypnose?
 • Hypnose stadia en trancediepten (licht, middel en somnambulisme)
 • Voorwaarden voor een correct uitgevoerde hypnose
 • Suggestibiliteitstests / Beïnvloedbaarheidstesten
 • Klassieke inductiemethoden
 • Oefeningen met/op medecursisten (fixatiemethode, verdiepen, armlevitatie / – catalepsie)
 • Gevaren van hypnose
 • Verdiepen en fractioneren
 • Posthypnotische ankers gebruiken
 • Rapid- en Instantinductiemethoden
 • Het oefenen van verscheidene inductiemethoden, beïnvloedbaarheidtesten, verdieping en fractionering, posthypnose toepassen

Informatie betreffende de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

CAT-College Deal voor studenten

CAT BeroepsorganisatieOm al meteen van start te kunnen gaan biedt de beroepsvereniging Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) je een geweldige College Deal aan waarbij je gedurende de studieperiode gratis erkend CAT-student lid wordt. Onderdeel van de erkenning als CAT-student-therapeut is aansluiting bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). De kosten hiervan bedragen € 22,95 (btw vrij) per kalenderjaar. Eveneens onderdeel van de erkenning als CAT-student is afnemen van een BBA Beroeps- Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Kosten € 86,- per kalenderjaar incl. assurantie belastingen. De BAT polis heeft een volledige Wkkgz dekking en tuchtrecht dekking.

Studieplan Hypnose & Hypnosetechnieken

Bestandsgrootte: 215 kb

Voorbereiding

1
Voorbereiding op de les Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken
Een vraag die wij onmogelijk kunnen beantwoorden. Hypnotherapie is mensenwerk! Heb je het hart op de juiste plaats en wil je mensen echt helpen met het oplossen van hun problemen en dat ook nog eens op een fijne en efficiënte wijze, dan is een eigen praktijk je wellicht op het lijf geschreven.
Ja en Nee! Als je het opleidingsniveau bedoelt dan is het antwoord Nee. Natuurlijk vergt het werken met cliënten op diepere lagen ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Om deze verantwoordelijk te kunnen dragen is vooral levenservaring nodig. Heb jij mensenkennis en inlevingsvermogen en wil je een nieuwe weg in je leven inslaan, dan ben je van harte welkom!
Helaas, je kunt deze cursus nog niet in delen betalen. Tijdens het afrekenen word je in de gelegenheid gesteld om met Klarna achteraf te betalen.
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Ja, direct na het afronden van de cursus kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Nee, de meeste van onze cursussen kunnen ook elders in het land gevolgd worden. Voor het westen van het land geldt dat de cursussen worden gegeven door Giovanni Eleonora, voor het Noorden van het land worden de lessen gegeven door Jeanine Alting. Van beide docenten vind je een introductievideo op de cursuspagina.
Sommige opleidingsinstanties hebben besloten om de opleidingen die normaal klassikaal zouden plaatsvinden te verplaatsen naar een online omgeving zoals Zoom. Wij doen echter geen concessies m.b.t. de kwaliteit van de opleiding. Als een online opleiding mogelijk is, kun je dit ook uit een boek leren wat in dat geval veel goedkoper zou zijn. Nee, hypnose leer je niet door erover te lezen of er naar te luisteren. Het is een combinatie van het vergaren van theoretische kennis die meteen omgezet dient te worden in praktische vaardigheden. Net als je autorijden niet uit een boek kunt leren is dit ook het geval bij hypnose. Deze cursus is dus niet online te volgen!
Gelukkig maken we zelden mee dat een cursus geen doorgang kan vinden. Toch zijn er voor elke cursus ook een minimaal aantal cursisten nodig. Dit aantal kan voor elke cursus en cursuslocatie anders zijn en staat duidelijk vermeld op het inschrijfformulier. Bij elke datum kun je zelf zien wat het minimaal aantal cursisten moet zijn en hoeveel cursisten zich reeds hebben ingeschreven. Inschrijven is mogelijk tot 4 dagen voordat de cursus begint. Indien een cursus niet kan doorgaan doordat het minimaal aantal cursisten niet is gehaald of door overmacht, dan wordt elke cursist hiervan 4 dagen van te voren via e-mail op de hoogte gesteld. Wij raden iedereen aan om te wachten met het eventueel boeken van overnachtingen totdat duidelijk is of de cursus doorgaat.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.

Hoe ga je te werk?

Voor het inschrijven van deze cursus raden we aan om volgende stappen te doorlopen:

 1. Kijk op deze pagina of er nog plaatsen beschikbaar zijn op een datum en locatie die voor jou gelegen komt.
 2. Schrijf je in voor deze cursus door op de groene knop "koop cursus" te klikken en volg de stappen om de inschrijfprocedure en betaling te voltooien. Een factuur wordt toegezonden en vind je terug in jouw account.
 3. Kom terug op deze pagina en klik opnieuw op de datum en locatie waarop je wilt deelnemen. Je kunt nu je plaats reserveren voor deze datum en locatie.

Deze cursus is inclusief lesmateriaal en het gebruik van koffie/thee/water en versnaperingen op locatie. Er is geen lunch inbegrepen. Afhankelijk van de locatie worden er mogelijkheden geboden om gebruik te maken van een lunch- of broodjesservice.

Deze cursus is inclusief een certificaat (online) dat je zelf kunt downloaden na het voltooien van de lessen. Een gewaarmerkt certificaat is tegen een meerprijs van € 15,00 verkrijgbaar in onze shop. Certificaten worden per post toegezonden!

5.0
5 Van de 5
1 Beoordelingen

Gedetailleerde Beoordeling

Sterren 5
1
Sterren 4
0
Sterren 3
0
Sterren 2
0
Sterren 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Toon meer
Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten
Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken (mod.1)
Prijs:
€425

College Deal

Begin jouw studie bij HypnoWorld Opleidingen en wordt gratis student-lid van het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT). Als onderdeel van het student lidmaatschap ben je tevens tegen het laagste tarief van Nederland, verzekert tegen beroeps-, bedrijfs- en productaansprakelijkheid en voldoe je tevens aan de wet Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

Zo ben je als CAT-student erkend, verzekerd en aangesloten bij een rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie.