Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken (mod.1)

Koop cursus
5.0
9 beoordelingen
Ingeschreven: 290 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (1ec)
lezingen: 1
Niveau: Beginner

Cursusdata

Docenten

Giovanni Eleonora, West-Nederland

Janine Alting, Noord-Nederland

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Onze 2-daagse Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dé hypnotherapie cursus voor beginners en mensen die een eigen praktijk willen starten.

Highlights Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken

HypnoWorld vinkje  Je wilt graag andere mensen helpen bij hun problemen of belemmeringen?
HypnoWorld vinkje  Je wilt graag leren hoe je oude patronen kunt doorbreken en hoe je negatieve gewoonten kunt vervangen door positieve gewoonten?
HypnoWorld vinkje  Je wilt weten hoe je met directe hypnose snel tot resultaat kunt komen
HypnoWorld vinkje  Je wilt je vaardigheden als indirect hypnotherapeut uitbreiden
HypnoWorld vinkje  Je wilt je in de toekomst eigen praktijk opstarten?

Hypnose is een bijzonder krachtig hulpmiddel om veranderingen in het onderbewustzijn te bewerkstelligen. Deze cursus is gericht op mensen die als professional werkzaam willen zijn in een sterk groeiend werkveld en mensen willen helpen en ondersteunen door middel van hypnotherapie als werknemer of in een eigen praktijk. Een afwisselende combinatie tussen theorie en praktijk heeft als doel het aanleren en het vergroten van de hieraan vereiste beroepsspecifieke vaardigheden. Een cursus die door diverse beroepsverenigingen is geaccrediteerd.

De Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is in vele opzichten een unieke cursus. Twee intensieve dagen doen je versteld staan waartoe je in staat zult zijn. Dit had je waarschijnlijk nooit verwacht. Voortaan zal je het helpen van mensen in een ander daglicht stellen. Je inzichten v.w.b. de kracht en mogelijkheden van directe hypnose en hypnotherapie zullen voor eens en altijd veranderen. Je leert om te werken volgens het mind-model om zo op een doelgerichte- en voor de cliënt ontspannende en aangename wijze veranderingen door te voeren naar een blijvend resultaat waarbij de bron wordt aangepakt en niet de symptomen!

Maak nu een begin en leer directe hypnose toe te passen in de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. In deze kortdurende (to-the-point) hypnose cursus met certificaat, leer je alle facetten van de hypnose en zijn overbodige elementen eruit gelaten.

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken – Het Doel

Het doel van de Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dat je in staat zult zijn middels verscheidene technieken te hypnotiseren, de hypnose te verdiepen en de hypnose te beëindigen. Je kunt posthypnotische ankers plaatsen en je bent bekend met de mogelijkheden en beperkingen van directe hypnose. Je begrijpt hoe hypnose werkt zonder het uit je hoofd te leren.

Mogelijkheden

Na het volgen van de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken kun je al een begin maken met het opzetten van je eigen hypnose praktijk. Ook het geven van demonstraties tijdens lezingen behoort tot de mogelijkheden. De basiscursus kan gezien worden als losstaande opleiding met certificaat of als deel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. De cursus Advanced Hypnosetechnieken sluit naadloos aan bij de basiscursus.

Vooropleiding

Voor de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is geen vooropleiding nodig. MBO+ werk- en denkniveau gewenst.

Voor wie is de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken geschikt?
 • Psychologen & natuurgeneeskundigen
 • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
 • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
 • Voor sportcoaches / sportpsychologen
 • Iedereen die zijn/haar horizon wil verbreden of op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn/haar carrière
 • Voor iedereen met een natuurgeneeskundige achtergrond die op zoek is naar extra behandelmogelijkheden.

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

 • Waaraan moet een hypnotiseur voldoen
 • Inleiding in de hypnose
 • Bewustzijntoestanden (bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste)
 • Wat is hypnose?
 • Hypnose stadia en trancediepten (licht, middel en somnambulisme)
 • Voorwaarden voor een correct uitgevoerde hypnose
 • Suggestibiliteitstests / Beïnvloedbaarheidstesten
 • Klassieke inductiemethoden
 • Oefeningen met/op medecursisten (fixatiemethode, verdiepen, armlevitatie / – catalepsie)
 • Gevaren van hypnose
 • Verdiepen en fractioneren
 • Posthypnotische ankers gebruiken
 • Rapid- en Instantinductiemethoden
 • Het oefenen van verscheidene inductiemethoden, beïnvloedbaarheidtesten, verdieping en fractionering, posthypnose toepassen

Duur van de scholing en lestijden

De duur van deze scholing is 2 dagen. De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8.30 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Syllabus Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

CAT-College Deal voor studenten

CAT BeroepsorganisatieOm al meteen van start te kunnen gaan biedt de beroepsvereniging Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) je een geweldige College Deal aan waarbij je gedurende de studieperiode gratis erkend CAT-student lid wordt. Onderdeel van de erkenning als CAT-student-therapeut is aansluiting bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). De kosten hiervan bedragen € 22,95 (btw vrij) per kalenderjaar. Eveneens onderdeel van de erkenning als CAT-student is afnemen van een BBA Beroeps- Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Kosten € 86,- per kalenderjaar incl. assurantie belastingen. De BAT polis heeft een volledige Wkkgz dekking en tuchtrecht dekking.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Download studieplan

Bestandsgrootte: 254 kb

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 182 kb

Informatie leslocatie Dordrecht

Bestandsgrootte: 258 kb

Informatie leslocatie Yde

Bestandsgrootte: 133 kb

Voorbereiding

1
Voorbereiding op de les Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken
2
Downloads Basiscursus

Downloads t.b.v. de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (alleen voor cursisten)

Een vraag die wij onmogelijk kunnen beantwoorden. Hypnotherapie is mensenwerk! Heb je het hart op de juiste plaats en wil je mensen echt helpen met het oplossen van hun problemen en dat ook nog eens op een fijne en efficiënte wijze, dan is een eigen praktijk je wellicht op het lijf geschreven.
Ja en Nee! Als je het opleidingsniveau bedoelt dan is het antwoord Nee. Natuurlijk vergt het werken met cliënten op diepere lagen ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Om deze verantwoordelijk te kunnen dragen is vooral levenservaring nodig. Heb jij mensenkennis en inlevingsvermogen en wil je een nieuwe weg in je leven inslaan, dan ben je van harte welkom!
Helaas, je kunt deze cursus nog niet in delen betalen. Tijdens het afrekenen word je in de gelegenheid gesteld om met Klarna achteraf te betalen.
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Ja, direct na het afronden van de cursus kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Nee, de meeste van onze cursussen kunnen ook elders in het land gevolgd worden. Voor het westen van het land geldt dat de cursussen worden gegeven door Giovanni Eleonora, voor het Noorden van het land worden de lessen gegeven door Jeanine Alting. Van beide docenten vind je een introductievideo op de cursuspagina.
Sommige opleidingsinstanties hebben besloten om de opleidingen die normaal klassikaal zouden plaatsvinden te verplaatsen naar een online omgeving zoals Zoom. Wij doen echter geen concessies m.b.t. de kwaliteit van de opleiding. Als een online opleiding mogelijk is, kun je dit ook uit een boek leren wat in dat geval veel goedkoper zou zijn. Nee, hypnose leer je niet door erover te lezen of er naar te luisteren. Het is een combinatie van het vergaren van theoretische kennis die meteen omgezet dient te worden in praktische vaardigheden. Net als je autorijden niet uit een boek kunt leren is dit ook het geval bij hypnose. Deze cursus is dus niet online te volgen!
Gelukkig maken we zelden mee dat een cursus geen doorgang kan vinden. Toch zijn er voor elke cursus ook een minimaal aantal cursisten nodig. Dit aantal kan voor elke cursus en cursuslocatie anders zijn en staat duidelijk vermeld op het inschrijfformulier. Bij elke datum kun je zelf zien wat het minimaal aantal cursisten moet zijn en hoeveel cursisten zich reeds hebben ingeschreven. Inschrijven is mogelijk tot 4 dagen voordat de cursus begint. Indien een cursus niet kan doorgaan doordat het minimaal aantal cursisten niet is gehaald of door overmacht, dan wordt elke cursist hiervan 4 dagen van te voren via e-mail op de hoogte gesteld. Wij raden iedereen aan om te wachten met het eventueel boeken van overnachtingen totdat duidelijk is of de cursus doorgaat.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Bekijk het tabblad "STAP-budget" of deze cursus in aanmerking komt.

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken + Advanced Hypnosetechnieken (€ 998,00, geen bijbetaling)

Alle cursussen zijn van 9.00 - 17.00 uurAlternatieven

 • Voor de complete Opleiding Internationaal Register Hypnotherapeut, klik hier
 • Voor combinatie met Yager-Code®, klik hier
 • Voor combinatie met Virtuele Maagband Consulent, klik hier


5.0
5 Van de 5
9 Beoordelingen

Gedetailleerde Beoordeling

Sterren 5
9
Sterren 4
0
Sterren 3
0
Sterren 2
0
Sterren 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Toon meer
Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken (mod.1)
Categorie:
5 van 5
5
9 beoordelingen
Prijs:
€499
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina