Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken (mod.1)

Koop cursus
5.0
11 beoordelingen
Reeds deelgenomen: 356 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (1ec)
lezingen: 1
Niveau: Beginner

Cursusdata Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Docenten

Giovanni Eleonora, West-Nederland

Janine Alting, Noord-Nederland

Beslisboom STAP-budget

Beslisboom Laag 4
Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Onze 2-daagse Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dé hypnotherapie cursus voor beginners en mensen die een eigen praktijk willen starten.

Highlights Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken

 Je wilt graag andere mensen helpen bij hun problemen of belemmeringen?
 Je wilt graag leren hoe je oude patronen kunt doorbreken en hoe je negatieve gewoonten kunt vervangen door positieve gewoonten?
 Je wilt weten hoe je met directe hypnose snel tot resultaat kunt komen
 Je wilt je vaardigheden als indirect hypnotherapeut uitbreiden
 Je wilt je in de toekomst eigen praktijk opstarten?

Hypnose is een bijzonder krachtig hulpmiddel om veranderingen in het onderbewustzijn te bewerkstelligen. Deze cursus is gericht op mensen die als professional werkzaam willen zijn in een sterk groeiend werkveld en mensen willen helpen en ondersteunen door middel van hypnotherapie als werknemer of in een eigen praktijk. Een afwisselende combinatie tussen theorie en praktijk heeft als doel het aanleren en het vergroten van de hieraan vereiste beroepsspecifieke vaardigheden. Een cursus die door diverse beroepsverenigingen is geaccrediteerd.

De Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is in vele opzichten een unieke cursus. Twee intensieve dagen doen je versteld staan waartoe je in staat zult zijn. Dit had je waarschijnlijk nooit verwacht. Voortaan zal je het helpen van mensen in een ander daglicht stellen. Je inzichten v.w.b. de kracht en mogelijkheden van directe hypnose en hypnotherapie zullen voor eens en altijd veranderen. Je leert om te werken volgens het mind-model om zo op een doelgerichte- en voor de cliënt ontspannende en aangename wijze veranderingen door te voeren naar een blijvend resultaat waarbij de bron wordt aangepakt en niet de symptomen!

Maak nu een begin en leer directe hypnose toe te passen in de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. In deze kortdurende (to-the-point) hypnose cursus met certificaat, leer je alle facetten van de hypnose en zijn overbodige elementen eruit gelaten.

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken – Het Doel

Het doel van de Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dat je in staat zult zijn middels verscheidene technieken te hypnotiseren, de hypnose te verdiepen en de hypnose te beëindigen. Je kunt posthypnotische ankers plaatsen en je bent bekend met de mogelijkheden en beperkingen van directe hypnose. Je begrijpt hoe hypnose werkt zonder het uit je hoofd te leren.

Mogelijkheden

Na het volgen van de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken kun je al een begin maken met het opzetten van je eigen hypnose praktijk. Ook het geven van demonstraties tijdens lezingen behoort tot de mogelijkheden. De basiscursus kan gezien worden als losstaande opleiding met certificaat of als deel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. De cursus Advanced Hypnosetechnieken sluit naadloos aan bij de basiscursus.

Vooropleiding

Voor de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is geen vooropleiding nodig. MBO+ werk- en denkniveau gewenst.

Voor wie is de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken geschikt?
 • Psychologen & natuurgeneeskundigen
 • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
 • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
 • Voor sportcoaches / sportpsychologen
 • Iedereen die zijn/haar horizon wil verbreden of op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn/haar carrière
 • Voor iedereen met een natuurgeneeskundige achtergrond die op zoek is naar extra behandelmogelijkheden.

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

 • Waaraan moet een hypnotiseur voldoen
 • Inleiding in de hypnose
 • Bewustzijntoestanden (bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste)
 • Wat is hypnose?
 • Hypnose stadia en trancediepten (licht, middel en somnambulisme)
 • Voorwaarden voor een correct uitgevoerde hypnose
 • Suggestibiliteitstests / Beïnvloedbaarheidstesten
 • Klassieke inductiemethoden
 • Oefeningen met/op medecursisten (fixatiemethode, verdiepen, armlevitatie / – catalepsie)
 • Gevaren van hypnose
 • Verdiepen en fractioneren
 • Posthypnotische ankers gebruiken
 • Rapid- en Instantinductiemethoden
 • Het oefenen van verscheidene inductiemethoden, beïnvloedbaarheidtesten, verdieping en fractionering, posthypnose toepassen

Duur van de scholing en lestijden

De duur van deze scholing is 2 dagen. De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8.30 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Syllabus Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

CAT-College Deal voor studenten

CAT BeroepsorganisatieOm al meteen van start te kunnen gaan biedt de beroepsvereniging Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) je een geweldige College Deal aan waarbij je gedurende de studieperiode gratis erkend CAT-student lid wordt. Onderdeel van de erkenning als CAT-student-therapeut is aansluiting bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). De kosten hiervan bedragen € 22,95 (btw vrij) per kalenderjaar. Eveneens onderdeel van de erkenning als CAT-student is afnemen van een BBA Beroeps- Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Kosten € 86,- per kalenderjaar incl. assurantie belastingen. De BAT polis heeft een volledige Wkkgz dekking en tuchtrecht dekking.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Download studieplan

Bestandsgrootte: 192 kb

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 145 kb

Informatie leslocatie Dordrecht

Bestandsgrootte: 141 kb

Informatie leslocatie Yde

Bestandsgrootte: 69 kb

Aanvragen STAP-budget

Voor deze cursus kan geen STAP-budget worden aangevraagd en alleen worden geboekt indien het cursusbedrag uit eigen middelen wordt voldaan. Als alternatief bieden wij de cursus Basis & Advanced Directe Hypnosetechnieken aan waarbij het STP-budget wel van toepassing is.

5.0
5 Van de 5
11 Beoordelingen

Gedetailleerde Beoordeling

Sterren 5
11
Sterren 4
0
Sterren 3
0
Sterren 2
0
Sterren 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Toon meer
Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken (mod.1)
Categorie:
5 van 5
5
11 beoordelingen
Prijs:
€549