Aan verlanglijst toevoegen

Communicatie & Eerstelijnszorg

Koop cursus
Deelgenomen: 1 student
Duur: 8 uur
lezingen: 1
Video: 4 uur
Niveau: Gevorderd

Juni, 2022

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Communicatie eerstelijns

Leer hoe je op de juiste wijze communiceert en samenwerkt met eerstelijns zorgmedewerkers. Een online cursus, samengesteld voor paramedici, (hypno)therapeuten, coaches en andere beroepen in het complementaire werkveld.

Bonus punten(Oud)studenten van HypnoWorld kunnen cursussen aangeduid met “Service” volgen door de cursus met bonuspunten aan te schaffen. Log in en klik op het pijltje aan de rechterzijde naast “KOOP CURSUS” en kijk of je over voldoende bonuspunten beschikt.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Communiceren met eerstelijns zorgmedewerkers en zorgprofessionals

Als zorgverlener krijg je dagelijks te maken met cliënten. De redenen waarom cliënten naar jouw praktijk komen kunnen van uiteenlopende aard zijn. In sommige gevallen is het verstandig om alvorens een behandeltraject te starten overleg te plegen met een arts of deskundige in de eerstelijnszorg. Maar hoe communiceer je met deze zorgspecialisten op een juiste en een gelijkwaardige manier en voorkom je problemen in de informatieoverdracht?

Deze cursus geeft enig inzicht hoe de eerstelijnszorg is georganiseerd en hoe je een goede en stabiele verwijsrelatie kunt opbouwen met bijvoorbeeld huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals. Breidt ook jouw competenties uit en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van terminologie, wet- en regelgeving. Leer de toepassing van snelle, veilige, eenduidige en correcte informatie-uitwisseling tussen de eerstelijnszorg en paramedici voor een betere onderlinge samenwerking en betere patiëntenzorg.

Naast een goede verwijsrelatie is het eveneens van wezenlijk belang dat zorgspecialisten zoals bijvoorbeeld huisartsen op de hoogte zijn van de door jou aangeboden mogelijkheden in het complementaire werkveld. Promoot jouw diensten door zorgspecialisten kort en bondig te informeren d.m.v. een motiverend gesprek of licht deze schriftelijk toe. Ook informatieverschaffing en verslaglegging aan de hand van positieve feedback draagt bij aan acceptatie en erkenning van de door jou aangeboden methoden en methodieken.

Wanneer doorverwijzen?

Beroepsorganisaties waaronder bijvoorbeeld het CAT hanteren voor het klacht- en tuchtrecht criteria wanneer er doorverwezen dient te worden naar BIG-geregistreerde zorgverleners. Daarbij maken ze in voorkomende gevallen gebruik van de zogenaamde rode en gele vlaggen die in het kader van de opleidingen Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis zijn vastgesteld conform de PLATO-normen.

Hoewel in deze online cursus niet wordt aangeleerd om de symptomen en signalen te herkennen, wordt in het algemeen wel ingegaan op uitingen waarbij een doorverwijzing noodzakelijk is (rode vlaggen). De coach/therapeut leert vaardigheden om een klacht onder aandacht te brengen bij een BIG-geregistreerde zorgverlener.

Samenstelling van de cursus

Het betreft hier een online cursus waarbij gebruik gemaakt wordt van video’s en een lesboekje en waarbij er op elk moment kan worden gestart. Een korte meerkeuze toets aan het einde complementeert de cursus waarvoor je tevens een online certificaat ontvangt. De totale studietijd voor het bekijken van de video’s en het doornemen van het lesboekje bedraagt ca. 8 uur, verdeeld over 4 Docent contacturen en 4 zelfstudie uren.

1
Les Communiceren en Eerstelijns zorg
4 uur

Dit is een voorpagina voor de les!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Communicatie & Eerstelijnszorg
Prijs:
€9.999
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina

OVERNACHTINGEN YDE

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Yde. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Bed en Breakfast

B&B Glimmen
Rijksstraatweg 30 Glimmen
Telefoon (GSM): 0628979404
Website: bbgroningen.nl
Email: info@bbgroningen.nl

Bed and Breakfast "De Oude Molensteen"
Molenweg 15
9761 VB Eelde
Telefoon: 050-3094930
Telefoon (GSM): 06-3860 8688
Website: www.bedandbreakfast-deoudemolensteen.nl

B&B Hoeve de Vredenhof
De Millystraat 15 Zuidlaren
Telefoon: 050-5351077 
Telefoon (GSM): 06-15306892
Website: https://www.devredenhof.nl
E-mail: info@devredenhof.nl

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.