Directe HYPNOTHERAPIE, twee- driejarige OPLEIDING

Koop cursus
Ingeschreven: 0 studenten
Duur: 167 ECTS
lezingen: 6
Niveau: Beginner
Direct Hypnotherapeut 2-jarige beroepsopleiding

Erkende hbo-conforme beroepsopleiding Directe Hypnotherapie

Met gepaste trots presenteert HypnoWorld Opleidingen de erkende en HBO-conforme beroepsopleiding tot Direct Hypnotherapeut.

Geaccrediteerde vakopleiding logo's

HypnoWorld vinkje Algemeen
HypnoWorld vinkje Wat mag ik verwachten?
HypnoWorld vinkje Wat wij van jou verwachten – toelatingseisen
HypnoWorld vinkje Psychosociale Basiskennis (PsBK)
HypnoWorld vinkje Lesmethode
HypnoWorld vinkje Investering
HypnoWorld vinkje Erkenning
HypnoWorld vinkje CAT-College Deal voor studenten

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Hypnotherapie opleiding algemeen

Dave Elman Voor het eerst in Nederland is het nu mogelijk om een geaccrediteerde vakopleiding te volgen in directe hypnotherapie waarbij een gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullend zorgpakket tot de mogelijkheden behoort. Directe hypnotherapie is een volwaardige therapievorm die zich kenmerkt door effectiviteit (korte behandelduur) en gericht is op een blijvend resultaat, dus ook nog eens zeer efficiënt. Een therapievorm die afkomstig is uit de Verenigde Staten en gebaseerd op de inzichten van Dave Elman waar deze zich, net als in Nederland, reeds ruimschoots bewezen heeft.

Onze 8-daagse opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut (4 modules) zit boordevol technieken die je als zelfstandig hypnotherapeut kunt inzetten om zelfs complexe problemen en aandoeningen aan te pakken met directe hypnose. Vakbekwaamheid houdt echter niet alleen in dat je bepaalde technieken beheerst, er worden ook inzichten en therapeutische vaardigheden verwacht. Tijdens deze Hbo-conforme opleiding tot Direct Hypnotherapeut gaan we in op al deze aspecten die er voor zorgen dat je niet alleen de technieken beheerst, maar ook een echte therapeut wordt. Therapeutische vorming, persoonlijke ontwikkeling (POP) en het maken van een persoonlijk actieplan (PAP) vormen een essentieel onderdeel van de opleiding.

Doelen worden omschreven waarbij de zogenaamde SMART methode gehanteerd word (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden). Op deze wijze houden we de ontwikkeling van elke individuele student transparant. Gedurende de opleiding worden competenties en vaardigheden aangeleerd, geëvalueerd en zo nodig verbeterd.

Wat mag ik verwachten van deze hypnotherapie opleiding?

Na het voltooien van de vakopleiding Directe Hypnotherapie beschik je niet alleen over gedegen kennis m.b.t. directe hypnotherapie, je beschikt eveneens over inzichten en vaardigheden die nodig zijn om op een juiste en verantwoorde wijze om te gaan met cliënten binnen je eigen praktijk. Je beschikt over veel achtergrondinformatie en bent in staat om je cliënten op een eerlijke en heldere wijze voor te lichten. Je bent in staat om een behandelplan op te stellen dat gericht is op herstel waarbij niet de symptomen maar de oorzaak van het probleem/de klacht grondig wordt aangepakt aan de hand van directe hypnose en/of hieraan aanverwante therapievormen.

Naast de hierboven genoemde aspecten beschik je eveneens over kennis en vaardigheden om jouw praktijk tot een succes te maken. Een succesvolle praktijk is niet alleen afhankelijk van je vakkennis, je behoort ook over de nodige ondernemersvaardigheden te beschikken. Je ontwikkelt je niet alleen als mens en therapeut, ook je kwaliteiten als ondernemer worden naar een hoger niveau getild. Zaken als administratie, marketing, netwerken en commercieel inzicht komen hierbij aan de orde.

Wat wij van jou verwachten – toelatingseisen

De twee-driejarige opleiding tot Direct Hypnotherapeut is een intensieve vakopleiding. Enthousiasme, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn vereist. Je doet deze opleiding er niet zomaar bij. Er wordt veel van je verwacht. Vanwege de complexiteit en diepgang van de lesstof is een hbo- werk- en denkniveau vereist. De minimale leeftijd om deel te kunnen nemen is 18 jaar.

HypnoWorld beschikt over een uitvoerig studieplan. In dit studieplan vind je alle informatie m.b.t. het verloop van de opleiding. Het geeft een duidelijk beeld van datgene dat we van je verwachten maar ook wat jij van ons kunt verwachten. Een compactere versie van het originele studieplan vind je op deze pagina als download (pdf-formaat).

Alvorens je kunt inschrijven wordt een oriëntatiegesprek ingepland waarbij vooral gekeken wordt naar je motivatie om de opleiding te gaan volgen. Na een positief verloop ontvang je het uitvoerige studieplan in handen. We adviseren je om dit studieplan goed door te nemen voordat je een definitieve beslissing neemt om de opleiding te gaan volgen.

Psychosociale Basiskennis (PsBK)

De HBO opleiding psychosociale basiskennis wordt extern gevolgd. Belangrijk is dat het opleidingsinstituut voldoet aan de PLATO-eisen en geaccrediteerd is door het CPION. Voor het volgen van een opleiding verwijzen we je graag naar bijvoorbeeld Con Amore of de Energieschool. De in ons studieplan opgenomen ECTS punten in het schema zijn toegekend aan Con Amore. Indien de student bij het afstuderen niet beschikt over een geldig diploma PsBK, dan dient er rekening gehouden te worden met een extra studiejaar.

Het inplannen van een kennismakingsgesprek kan vanaf 1 juni 2021. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via het gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3). HypnoWorld is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Lesmethode

De lessen vinden zowel online via Zoom als klassikaal plaats. Alle klassikale lessen vinden plaats op doordeweekse dagen in het HypnoseCentrum Nederland in Boxmeer (N-Br). In principe vinden er geen lessen plaats tijdens weekenden, Nationale feestdagen en tijdens vakantieperioden. Naast de lessen wordt de student geacht tijd te reserveren voor zelfstudie, intervisie, supervisie en het schijven van cliëntverslagen.

Na afsluiten van een onderwijseenheid (OWE) vindt er een integratiedag plaats in Boxmeer. Er wordt gewerkt aan casuïstiek en er vindt een afsluitende toets plaats. De behaalde cijfers tellen samen met het schriftelijke- en praktijkexamen mee voor de eindbeoordeling. Het afstuderen vindt plaats aan de hand van het schrijven van een scriptie. Omdat de PsBK opleiding integraal deel uitmaakt van de beroepsopleiding tot Direct Hypnotherapeut, vindt afgifte van het bijbehorende diploma pas plaats nadat de student een kopie van het behaalde PsBK diploma heeft aangeleverd.

Investering

De kosten voor de gehele 2-jarige opleiding bedragen € 7450,- exclusief boeken en de extern te volgen PsBK-opleiding. Het lesgeld kan in drie termijnen worden voldaan. Voor 2021 geldt dat de cursus aftrekbaar is voor de belastingen. Voor de daarop volgende jaren kan er gebruikt gemaakt worden van een door de overheid verstrekte subsidie.

Erkenning

De opleiding directe hypnotherapie is geaccrediteerd door het KTNO als hbo-conforme vakopleiding.

CAT-College Deal voor studenten

CAT BeroepsorganisatieOm al meteen van start te kunnen gaan biedt de beroepsvereniging Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) je een geweldige College Deal aan waarbij je gedurende de studieperiode gratis erkend CAT-student lid wordt. Onderdeel van de erkenning als CAT-student-therapeut is aansluiting bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). De kosten hiervan bedragen € 22,95 (btw vrij) per kalenderjaar. Eveneens onderdeel van de erkenning als CAT-student is afnemen van een BBA Beroeps- Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Kosten € 86,- per kalenderjaar incl. assurantie belastingen. De BAT polis heeft een volledige Wkkgz dekking en tuchtrecht dekking.

Voor de opleiding tot Direct Hypnotherapeut verstrekt HypnoWorld je hiervoor een speciale code waarmee jij je kunt aanmelden.

Aanvragen STUDIEBUDGET

Helaas is voor deze cursus geen studiebudget beschikbaar. Voor een overzicht van scholingen waarvoor het studiebudget beschikbaar is, klik hier!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Directe HYPNOTHERAPIE, twee- driejarige OPLEIDING
Prijs:
€7.450