Directe HYPNOTHERAPIE, twee- driejarige OPLEIDING

Koop cursus
Duur: 167 ECTS
lezingen: 6
Niveau: Beginner

Overnachtingen

Hier vind je enkele tips m.b.t. het boeken van overnachtingen in de nabijheid van de cursuslocatie.

HypnoseCentrum Nederland
Heinz Moormannstraat 1-A
5831 AS Boxmeer

Crown Business Center Haarlem
A. Hofmanweg 5-A
2031 BH Haarlem

Yder Hoes
Betmersweg 2
9494 RB Yde

Deel deze pagina...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct Hypnotherapeut 2-jarige beroepsopleiding

Erkende hbo-conforme beroepsopleiding Directe Hypnotherapie

Met gepaste trots presenteert HypnoWorld Opleidingen de erkende en HBO-conforme beroepsopleiding tot Direct Hypnotherapeut.

Geaccrediteerde vakopleiding logo's

HypnoWorld vinkje Algemeen
HypnoWorld vinkje Wat mag ik verwachten?
HypnoWorld vinkje Wat wij van jou verwachten – toelatingseisen
HypnoWorld vinkje Psychosociale Basiskennis (PsBK)
HypnoWorld vinkje Lesmethode
HypnoWorld vinkje Investering
HypnoWorld vinkje Erkenning
HypnoWorld vinkje CAT-College Deal voor studenten

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Hypnotherapie opleiding algemeen

Dave Elman Voor het eerst in Nederland is het nu mogelijk om een geaccrediteerde vakopleiding te volgen in directe hypnotherapie waarbij een gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullend zorgpakket tot de mogelijkheden behoort. Directe hypnotherapie is een volwaardige therapievorm die zich kenmerkt door effectiviteit (korte behandelduur) en gericht is op een blijvend resultaat, dus ook nog eens zeer efficiënt. Een therapievorm die afkomstig is uit de Verenigde Staten en gebaseerd op de inzichten van Dave Elman waar deze zich, net als in Nederland, reeds ruimschoots bewezen heeft.

Onze 8-daagse opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut (4 modules) zit boordevol technieken die je als zelfstandig hypnotherapeut kunt inzetten om zelfs complexe problemen en aandoeningen aan te pakken met directe hypnose. Vakbekwaamheid houdt echter niet alleen in dat je bepaalde technieken beheerst, er worden ook inzichten en therapeutische vaardigheden verwacht. Tijdens deze Hbo-conforme opleiding tot Direct Hypnotherapeut gaan we in op al deze aspecten die er voor zorgen dat je niet alleen de technieken beheerst, maar ook een echte therapeut wordt. Therapeutische vorming, persoonlijke ontwikkeling (POP) en het maken van een persoonlijk actieplan (PAP) vormen een essentieel onderdeel van de opleiding.

Doelen worden omschreven waarbij de zogenaamde SMART methode gehanteerd word (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden). Op deze wijze houden we de ontwikkeling van elke individuele student transparant. Gedurende de opleiding worden competenties en vaardigheden aangeleerd, geëvalueerd en zo nodig verbeterd.

Wat mag ik verwachten van deze hypnotherapie opleiding?

Na het voltooien van de vakopleiding Directe Hypnotherapie beschik je niet alleen over gedegen kennis m.b.t. directe hypnotherapie, je beschikt eveneens over inzichten en vaardigheden die nodig zijn om op een juiste en verantwoorde wijze om te gaan met cliënten binnen je eigen praktijk. Je beschikt over veel achtergrondinformatie en bent in staat om je cliënten op een eerlijke en heldere wijze voor te lichten. Je bent in staat om een behandelplan op te stellen dat gericht is op herstel waarbij niet de symptomen maar de oorzaak van het probleem/de klacht grondig wordt aangepakt aan de hand van directe hypnose en/of hieraan aanverwante therapievormen.

Naast de hierboven genoemde aspecten beschik je eveneens over kennis en vaardigheden om jouw praktijk tot een succes te maken. Een succesvolle praktijk is niet alleen afhankelijk van je vakkennis, je behoort ook over de nodige ondernemersvaardigheden te beschikken. Je ontwikkelt je niet alleen als mens en therapeut, ook je kwaliteiten als ondernemer worden naar een hoger niveau getild. Zaken als administratie, marketing, netwerken en commercieel inzicht komen hierbij aan de orde.

Wat wij van jou verwachten – toelatingseisen

De twee-driejarige opleiding tot Direct Hypnotherapeut is een intensieve vakopleiding. Enthousiasme, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn vereist. Je doet deze opleiding er niet zomaar bij. Er wordt veel van je verwacht. Vanwege de complexiteit en diepgang van de lesstof is een hbo- werk- en denkniveau vereist. De minimale leeftijd om deel te kunnen nemen is 18 jaar.

HypnoWorld beschikt over een uitvoerig studieplan. In dit studieplan vind je alle informatie m.b.t. het verloop van de opleiding. Het geeft een duidelijk beeld van datgene dat we van je verwachten maar ook wat jij van ons kunt verwachten. Een compactere versie van het originele studieplan vind je op deze pagina als download (pdf-formaat).

Alvorens je kunt inschrijven wordt een oriëntatiegesprek ingepland waarbij vooral gekeken wordt naar je motivatie om de opleiding te gaan volgen. Na een positief verloop ontvang je het uitvoerige studieplan in handen. We adviseren je om dit studieplan goed door te nemen voordat je een definitieve beslissing neemt om de opleiding te gaan volgen.

Psychosociale Basiskennis (PsBK)

De HBO opleiding psychosociale basiskennis wordt extern gevolgd. Belangrijk is dat het opleidingsinstituut voldoet aan de PLATO-eisen en geaccrediteerd is door het CPION. Voor het volgen van een opleiding verwijzen we je graag naar bijvoorbeeld Con Amore of de Energieschool. De in ons studieplan opgenomen ECTS punten in het schema zijn toegekend aan Con Amore. Indien de student bij het afstuderen niet beschikt over een geldig diploma PsBK, dan dient er rekening gehouden te worden met een extra studiejaar.

Het inplannen van een kennismakingsgesprek kan vanaf 1 juni 2021. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via het gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3). HypnoWorld is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Lesmethode

De lessen vinden zowel online via Zoom als klassikaal plaats. Alle klassikale lessen vinden plaats op doordeweekse dagen in het HypnoseCentrum Nederland in Boxmeer (N-Br). In principe vinden er geen lessen plaats tijdens weekenden, Nationale feestdagen en tijdens vakantieperioden. Naast de lessen wordt de student geacht tijd te reserveren voor zelfstudie, intervisie, supervisie en het schijven van cliëntverslagen.

Na afsluiten van een onderwijseenheid (OWE) vindt er een integratiedag plaats in Boxmeer. Er wordt gewerkt aan casuïstiek en er vindt een afsluitende toets plaats. De behaalde cijfers tellen samen met het schriftelijke- en praktijkexamen mee voor de eindbeoordeling. Het afstuderen vindt plaats aan de hand van het schrijven van een scriptie. Omdat de PsBK opleiding integraal deel uitmaakt van de beroepsopleiding tot Direct Hypnotherapeut, vindt afgifte van het bijbehorende diploma pas plaats nadat de student een kopie van het behaalde PsBK diploma heeft aangeleverd.

Investering

De kosten voor de gehele 2-jarige opleiding bedragen € 7450,- exclusief boeken en de extern te volgen PsBK-opleiding. Het lesgeld kan in drie termijnen worden voldaan. Voor 2021 geldt dat de cursus aftrekbaar is voor de belastingen. Voor de daarop volgende jaren kan er gebruikt gemaakt worden van een door de overheid verstrekte subsidie.

Erkenning

De opleiding directe hypnotherapie is geaccrediteerd door het KTNO als hbo-conforme vakopleiding.

CAT-College Deal voor studenten

CAT BeroepsorganisatieOm al meteen van start te kunnen gaan biedt de beroepsvereniging Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) je een geweldige College Deal aan waarbij je gedurende de studieperiode gratis erkend CAT-student lid wordt. Onderdeel van de erkenning als CAT-student-therapeut is aansluiting bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten). De kosten hiervan bedragen € 22,95 (btw vrij) per kalenderjaar. Eveneens onderdeel van de erkenning als CAT-student is afnemen van een BBA Beroeps- Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Kosten € 86,- per kalenderjaar incl. assurantie belastingen. De BAT polis heeft een volledige Wkkgz dekking en tuchtrecht dekking.

Voor de opleiding tot Direct Hypnotherapeut verstrekt HypnoWorld je hiervoor een speciale code waarmee jij je kunt aanmelden.

Studieplan (verkort)

Bestandsgrootte: 534 kb

OWE Basis Hypnosetechnieken

1
OWE Basis Hypnosetechnieken (BHT 1)
18

3 lesdagen á 6 uur (18 DCU), 98 zelfstudie uren (totaal 4,15 ECTS)

2
BHT 1/4

120 meerkeuzevragen

3
OWE Basis hypnosetechnieken (BHT 2)
18

3 lesdagen á 6 uur (18 DCU), 72 zelfstudie uren (totaal 3,21 ECTS)

4
BHT 2/4

120 meerkeuzevragen

5
Oefenavond BHT 1+2
3,5

1 oefenavond á 3,5 uur (3,5 DCU), 14 zelfstudie uren (totaal 0,63 ECTS)

6
Integratiedag BHT 1+2
7
OWE Basis Hypnosetechnieken (BHT 3)
18

3 lesdagen á 6 uur (18 DCU), 36 zelfstudie uren (totaal 1,93 ECTS)

8
BHT 3/4

120 meerkeuzevragen

9
OWE Basis hypnosetechnieken (BHT 4)
18

3 lesdagen á 6 uur (18 DCU), 36 zelfstudie uren (totaal 1,93 ECTS)

10
BHT 4/4

120 meerkeuzevragen

11
Oefenavond BHT 3+4
3,5

1 oefenavond á 3,5 uur (3,5 DCU), 14 zelfstudie uren (totaal 0,63 ECTS)

12
Integratiedag BHT 3+4
HypnoWorld beschikt over een uitvoerig studieplan van maar liefst meer dan 100 pagina's. Dit studieplan wordt aangereikt na het oriënterende gesprek. Er is tevens een verkorte versie beschikbaar dat enig inzicht geeft in de lesstof en intensiteit van de opleiding. Dit studieplan is via deze pagina te downloaden als pdf-formaat. Op regelmatige basis vindt er een online infoavond plaats. Tijdens de infoavond worden alle ins- en outs besproken van de opleiding. Aan de linkerzijde staan de data weergegeven waarop de infoavonden plaatsvinden.
Heb je interesse om de vakopleiding te volgen, dan vindt er eerst een oriënterend gesprek plaats. Ga naar de contactpagina en stuur ons een bericht. Een telefonische afspraak maken kan ook via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3). Wij zijn aanwezig van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur - 17.00 uur.
De opleiding kan worden gestart in september en maart. Voor september geldt dat de lesdagen op dinsdag vallen, voor cursussen die starten in maart zijn de lesdagen op donderdag.

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accomodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249