Directe Hypnose Protocollen

Koop cursus
Ingeschreven: 0 studenten
Duur: Klassikaal: 4 dagen
Niveau: Beginner
Jeffrey Stephens & I-controll Life Change Protocol

Met de 4-daagse cursus Directe Hypnose Protocollen beschik je als (indirect) hypnotherapeut over een aantal bewezen en effectieve methoden om snel tot resultaat te komen. 2 verschillende protocollen komen aan bod w.o. het 10-step direct hypnosis protocol van de wereldberoemde hypnotherapeut Jeffrey Stephens. In het i-controll Life Changing Protocol leer je in 8 logische stappen hoe je diverse ongemakken kunt wegnemen bij jouw cliënten.

Algemeen

Al meer dan 14 jaar biedt HypnoWorld directe hypnose protocollen aan waarbij efficiëntie en effectiviteit belangrijke pijlers zijn bij het aanbieden van hypnotherapie. Terugkijkend kunnen we stellen dat veel hypnotherapeuten deze technieken nog steeds dagelijks gebruiken vanwege de korte behandelduur en uitstekende resultaten die behaald worden.

Jeffrey Stephens 10-Step Hypnosis Protocol

Jeffrey Stephens gold als een van de beste hypnotherapeuten in het werkveld van de directe hypnotherapie. Zijn hele leven wijdde hij aan het ontwikkelen van een strak en makkelijk te volgen protocol. Het gaat hierbij om een universeel toepasbare methode a.d.h.v. krachtig veranderwerk voor nagenoeg elk voorkomend probleem dat opgelost kan worden aan de hand van hypnotherapie.

Kenmerkend voor het JS-Protocol zijn de korte duur van een behandeling en de wijze waarop dit protocol plaatsvindt en waarbij de focus de gehele sessie op de cliënt gericht is. Omdat elk consult in grote lijnen op dezelfde wijze doorlopen wordt, biedt dit de hypnotherapeut niet alleen een stevige basis maar vergroot het ook nog eens het zelfvertrouwen. Het is een cliënt- en resultaatgericht systeem waarbij geen algemene hypnosescripts worden gebruikt. Door te werken met de verkregen informatie van de cliënt ontstaat een sessie op maat.

Hoewel soortgelijke methoden inmiddels standaard zijn geworden, zijn er slechts een handje vol docenten die door Jeffrey Stephens zijn opgeleid. Zij zijn bevoegd om het officiële protocol wereldwijd uit te dragen en zijn gedachtengoed onder de aandacht te brengen van een nieuwe generatie hypnotherapeuten. HypnoWorld is dan ook trots dat Ruud Nooyen zich bereid heeft gesteld om deze unieke methode voor Nederland te behouden.

I-Controll Life Change Protocol

We leven in een hectische wereld waarin ons “oer“ instinct graag controle wilt uitoefenen om natuurlijke bescherming te kunnen bieden tegen alles wat er op dit moment gebeurt. Door de natuurlijke drang naar het hebben van controle vanuit het denken van de mens, manifesteren zich tegenwoordig heel veel onzekerheden die vervolgens leiden tot grote ongemakken.

Uit de praktijk blijkt dat het ontbreken van controle in het leven in de meeste gevallen kan leiden tot; burn-out, angst en paniekstoornissen, depressie, piekeren, gebrek aan eigenwaarde, dwang handelingen en nog veel meer.

Veel mensen met een verhoogde drang naar controle hebben dan ook zeker geen hoge dunk van zichzelf. We kennen de opvattingen maar al te goed, wat zullen de andere mensen daarvan vinden? Wachtend op een oordeel van buitenaf. Wanneer je immers bang bent dat anderen denken dat je niet goed genoeg bent, leg je de lat nog hoger voor jezelf, dat vaak doorslaat naar perfectionisme en faalangst.

Wanneer iemand namelijk zo intensief bezig zijn met het controleren van alles wat er gebeurt, zal rust, slaap en ontspanning ook erg lastig zijn. Deze controle dwang levert dan weer veel gepieker op, die vervolgens weer tot angsten kunnen leiden. Een combinatie wat in Nederland de afgelopen jaren een bekend fenomeen is voor velen.

Wist jij bijvoorbeeld dat In Nederland 1 op de 5 mensen last van een angststoornis heeft? Ook onder de jeugd zijn paniekstoornissen sterk toegenomen de afgelopen jaren. Wanneer iemand een paniek aanval krijgt na controle verlies dan volgen lichamelijke verschijnselen als ademnood, hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, duizeligheid en hevige transpiratie. De persoon heeft het gevoel de controle over zichzelf te verliezen: de angst flauw te vallen, gek te worden of dood te gaan is overweldigend.

Omdat paniekstoornissen en angsten zoveel voorkomen, is er grote behoefte bij velen om controle terug te nemen en een natuurlijke afweer willen opbouwen tegen angsten en onzekerheden. Maar de juiste hulp hierbij vinden blijkt best lastig. Aan de andere kant kun je stellen dat de eigenwaarde en het stellen van grenzen de natuurlijk immuniteit vormt tegen angsten.

Het hebben en houden van controle in het leven blijkt voor veel mensen dus erg belangrijk. Alleen is de perceptie van het hebben van controle in het leven is voor iedereen anders. Je bent immers wat je denkt en iedereen denkt anders.

Vanuit het controle verlies is er nog een heel belangrijk aspect te benoemen. Mensen  die controleverlies hebben, gaan veel piekeren. We weten immers dat piekeren het begin is van veel negatieve gevolgen. Een mens kent gemiddeld 85.000 gedachten per dag. Een piekeraar kent minimaal het dubbele.

Piekeren is eigenlijk te vergelijken met het verschijnsel fantaseren, maar dan de verkeerde kant op. Piekeren is dus een manier van denken die mensen toepassen omdat ze controle willen krijgen over een situatie en bij voorbaat er al vanuit gaan dat het toch niet gaat lukken, omdat er al een negatieve denkspiraal gecreëerd is.

Bovenstaande ongemakken zijn dus ook de meest voorkomende hulpvragen van veel mensen op dit moment, die je als therapeut en of hulpverlener gesteld krijgt.

Om deze gewoontes en patronen te kunnen doorbreken, hebben we special voor therapeuten en hulpverleners het 8 stappen i-Controle life changing protocol ontwikkeld. Met dit protocol creëer jij een absolute win-win. Jij geeft je client merkbaar de controle terug, die hij/zijn al zolang lang kwijt is. En voor jou als therapeut en of hulpverlener een ideale manier om zonder scripts en dergelijke je behandeling nog krachtiger te maken.

De 8 stappen van het i-Controll Life Change Protocol

 Intake filteren oorzaak en gevolg middels NLP en coaching technieken
 Bewustwording en bereidheid tot herprogrammering
 Inductie
 Verdiepen
 Bewustzijn en onderbewustzijn splitsen
 Veranderwerk direct via onderbewustzijn met o.a. IMR
 Verankeren verandering
 Exductie

Voor wie is deze training geschikt?

Heb jij affiniteit met hypnose en is falen geen optie? …. Dan mag deze gereedschapskoffer niet ontbreken en is dit een buitenkans!

Dus ben jij degene die graag bewuster wilt worden van het verhaal wat een lichaam verteld en mogelijk associatie  die het brein maakt en werk jij met mensen zoals: artsen, medisch specialisten, regulier en complementair werkende therapeuten, praktijkondersteuners, coaches, counselors, maatschappelijk werkers, NLP practitioners…. meldt je dan snel aan!

Duur van de training en lestijden:

De duur van de scholing is 4 dagen (2 x 2 dagen). De lestijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 9.30 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Hou er in de planning van de rest van je dag rekening mee dat een lesdag uit kan lopen. Het voortijdig de les verlaten raden we je zeker niet aan.

Bewijs van deelname

Indien je minimaal 80% van de lestijden aanwezig bent geweest, ontvang je voor deze cursus een certificaat. Het certificaat is na de laatste lesdag te downloaden in je persoonlijke online omgeving. Indien je liever over een gedrukt certificaat beschikt, is dit te bestellen in onze shop.

Aanmelden, kosten en betalen:

Aanmelden is mogelijk door op de knop “Koop cursus” te klikken en de procedure af te ronden d.m.v. betaling met bijvoorbeeld iDeal. Wil je het STAP-budget hiervoor gebruiken, klik dan op de knop (onder de afbeelding) met opschrift “STAP-aanmelding” voor meer informatie.

De kosten voor deze scholing bedragen € 998,-. Dit bedrag is incl. koffie, thee, versnaperingen en een syllabus maar excl. lunches.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Aanvragen STUDIEBUDGET

Helaas is voor deze cursus geen studiebudget beschikbaar. Voor een overzicht van scholingen waarvoor het studiebudget beschikbaar is, klik hier!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Directe Hypnose Protocollen
Prijs:
€1.098 €998