Hypnobirthing – Geboorte Hypnose basis

Koop cursus
Deelgenomen: 12 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (16DCU)
lezingen: 1
Niveau: Beginner

Juni, 2022

STAP-aanmeldingsbewijs

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Cursusdata

Hypnobirthing - geboortehypnose

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Reeds lange tijd is er vanuit onze oud-studenten vraag naar een masterclass met betrekking tot geboorte hypnose / Hypnobirthing Door de inzet van Dortie Gielen en Jorrit de Feber is dit nu werkelijkheid geworden en biedt HypnoWorld voor het eerst een volwaardige masterclass aan waarbij vrouwen een prettige zwangerschap en geboorte kunnen ervaren.

HypnoWorld vinkje Zou jij graag aanstaande ouders op een professionele manier willen helpen om een stressvrije zwangerschap en comfortabele geboorte te beleven?
HypnoWorld vinkje Zou jij graag jouw Toolkit willen uitbreiden zodat jij zwangere vrouwen zowel in een groep als individueel kunt begeleiden?
HypnoWorld vinkje Ben je op zoek naar extra omzetmogelijkheden en wil je actief zijn in een echte niche?

Dan is deze masterclass jou op het lijf geschreven!

Geboorte hypnose heeft al sinds 1989 geweldige resultaten bereikt. Door de hypnosetechnieken die de zwangere vrouw zelf leert toepassen, ontwikkeld zij de tools en het vertrouwen om een stressvrije, natuurlijke en prettige geboorte te ervaren. Door gebruik te maken van verschillende technieken leren wij aanstaande ouders beter in contact te staan met zichzelf en hun baby, wat de hechting bevorderd. Spanning en stress worden losgelaten en het zelfvertrouwen en het vertrouwen in elkaar worden verstrekt. Vrouwen leren in balans te komen en te blijven zowel voor- als na de zwangerschap en de bevalling.

Wat ga je leren in de masterclass hypnobirthing basis?

In deze 2 dagen durende masterclass leer jij zelf een cursus geboortehypnose te geven waarbij wij stilstaan bij alles wat jij moet weten als docent. Uiteraard ga je ook zelf ervaren hoe het is om deze cursus te krijgen en leer je door dit in een ander perspectief te plaatsen nieuwe inzichten te verwerven. Hierdoor ontstaat een mooie afwisseling tussen het aannemen van de rol van docent en het ervaren van de cursus als cursist tijdens de verschillende hypnosesessies en oefeningen. Door de leermethode verwerf je niet alleen kennis maar ben je tevens in staat om de informatie en vaardigheden op een heldere manier over te brengen naar jouw cliënten.

De complete opleiding bestaat uit 2 masterclasses waarvan dit het eerste deel is. Hoewel wij iedereen aanbevelen om beide delen te volgen, is het lesmateriaal zo verdeeld dat jij na het volgen van dit eerste deel al in staat zult zijn om een volwaardige cursus te kunnen geven.

Inhoud van de masterclass Hypnobirthing basis

 • De toepassing van hypnose bij aanstaande ouders
 • Veel voorkomende angsten en verhalen rond bevallingen
 • Angsten omvormen naar positieve affirmaties
 • Oefenen met zelfhypnose
 • Ademhalingsoefeningen
 • Het plaatsen van ankers
 • Pijnreductie
 • De rol van hormonen tijdens de bevalling
 • Het begeleiden van ontspanningshypnose
 • Voorbereiding op de uitvoering van de cursus met aanstaande ouders
 • Belangrijke do’s en don’ts voor communicatie met aanstaande ouders
 • Richtlijnen rond medische indicaties en doorverwijzen

Voorwaarden voor deelname

Enige kennis m.b.t. hypnotherapie is gewenst echter geen voorwaarde. Bekijk ook eens onze Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken voor het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van hypnotherapie.

De cursus HypnoBirthing Advanced sluit naadloos aan bij de basiscursus!

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Download studieplan

Bestandsgrootte: 115 kb

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 182 kb

1
Voorbereiding op Hypnobirthing basis
2
Downloads Hypnobirthing basis
Het minimaal aantal deelnemers voor deze masterclass is 6. Indien dit aantal niet wordt bereikt zal dit maximaal 4 dagen voor aanvang worden gecommuniceerd aan de deelnemende cursisten. Er wordt dan een alternatieve datum gepland waarbij reeds ingeschreven cursisten voorrang hebben. Voor het actuele aantal deelnemers kun je tevens telefonisch contact opnemen met HypnoWorld (op werkdagen van 10.00 - 13.00 uur).
Ja, direct na het afronden van de masterclass kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Bekijk het tabblad "STAP-budget" of deze cursus in aanmerking komt.
Nee, voor deze masterclass geldt dat deze niet in delen betaald kan worden.

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Combicursus Hypnobirthing Basis en Advanced (€ 998,00, geen bijbetaling)

groen=beschikbaar, oranje=bijna vol, rood=volgeboekt


Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Hypnobirthing – Geboorte Hypnose basis
Prijs:
€499
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina

OVERNACHTINGEN YDE

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Yde. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Bed en Breakfast

B&B Glimmen
Rijksstraatweg 30 Glimmen
Telefoon (GSM): 0628979404
Website: bbgroningen.nl
Email: info@bbgroningen.nl

Bed and Breakfast "De Oude Molensteen"
Molenweg 15
9761 VB Eelde
Telefoon: 050-3094930
Telefoon (GSM): 06-3860 8688
Website: www.bedandbreakfast-deoudemolensteen.nl

B&B Hoeve de Vredenhof
De Millystraat 15 Zuidlaren
Telefoon: 050-5351077 
Telefoon (GSM): 06-15306892
Website: https://www.devredenhof.nl
E-mail: info@devredenhof.nl

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.