Hypnobirthing – Geboorte Hypnose

Hypnobirthing - geboortehypnose

Hypnobirthing: terugkijken op een soepele, liefdevolle bevalling

Vergroot jouw kansen door het aanleren van deze beroepsspecifieke vaardigheden. Met deze Hypnobirthing technieken en methodieken begeleid je aanstaande ouders tijdens de kraamtijd naar een liefdevolle, zachte maar vooral zo comfortabel mogelijke geboorte van het kind. Heb jij ambities om Hypnobirthing aan te bieden in jouw praktijk of als professional in de (kraam)zorg, dan kunnen wij je deze 4-daagse gecertificeerde cursus van harte aanbieden!

Hypnobirthing heeft als doel om ouders terug te laten kijken op een soepele en liefdevolle bevalling en kraamtijd. Door middel van (zelf)hypnosetechnieken, ademhalingsoefeningen en affirmaties, zorgen de ouders ervoor dat zij optimaal kunnen ontspannen tijdens en na de bevalling. Hierdoor kunnen alle natuurlijke (oer)processen, volledig hun werk doen.

Veel aanstaande ouders kampen met twijfels en angsten. Vaak gebaseerd op horrorverhalen van anderen. Die angsten en twijfels zetten zich vast in het onderbewustzijn en kunnen ertoe leiden dat een vrouw tijdens de bevalling veel stress ervaart. Stress werkt verstorend op het bevallingsproces.
Met Hypnobirthing wordt het onderbewustzijn gevoed met positieve, helpende affirmaties die ervoor zorgen dat de vrouw ontspannen blijft, ook bij onverwachte omstandigheden.

Wat leer je in de masterclass Hypnobirthing

Deze vierdaagse masterclass Hypnobirthing leert je hoe je cursussen kunt ontwikkelen en geven aan aanstaande ouders. Je krijgt alle benodigde informatie, tools en oefening om een complete Hypnobirthingcursus te kunnen geven aan aanstaande ouders. Deze masterclass geeft praktische concrete voorbeelden, oefeningen, scripts en filmpjes om snel te kunnen starten met jouw cursus. Hieronder een greep uit de onderwerpen:

Het opzetten van de cursus

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom behandelen we de belangrijkste zaken zoals: het programma, de locatie, hoe uitnodigen, professionaliteit en ethische valkuilen. Ook gaan we uitgebreid in op de communicatie met de aanstaande ouders door middel van waardevolle gesprekstechnieken. Kortom alle randvoorwaarden voor een succesvolle cursus.

Hypnosetechnieken

Je krijgt én ontwikkelt zelf scripts voor alle denkbare omstandigheden rond de bevalling, een paar voorbeelden:

  • Opwekken van de bevalling
  • Een soepele bevalling en een gezonde baby
  • Omgaan met medische indicaties
  • Binding maken met de baby
  • Stimuleren van borstvoeding en spoedig herstel
  • Omgaan met slaaptekort
  • De nieuwe rol als ouder én partner

Ademhaling

Ademhaling is, naast de positieve affirmaties, de belangrijkste tool om rust en ontspanning te bewaren. Je leert cursisten oefeningen die zij kunnen doen om een passend ritme te vinden. De partner kan dit ritme tijdens de bevalling bewaken en stimuleren.

Rol van de partner

Groot voordeel van Hypnobirthing is dat de partner een duidelijke, essentiële rol krijgt tijdens en na de bevalling. Door middel van ankers en seintjes kan hij of zij de vrouw optimaal begeleiden. Ook heeft hij een belangrijke rol bij het bewaken van het geboorteplan en het nemen van beslissingen tijdens de bevalling.

De Bevalling

Wat gebeurt er in het lichaam van de aanstaande moeder en wat is de invloed van hormonen op de bevalling? Alle fases van de bevalling komen uitvoerig aan bod, met de bijpassende affirmaties en keuzemogelijkheden. Tevens wordt behandeld hoe Hypnobirthing een rol kan spelen in geval van medische indicaties en -interventies.

Hoe past Hypnobirthing in jouw praktijk?

Een aantal praktische onderwerpen zoals de marketing rond je praktijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw unieke eigenschappen kenbaar zijn voor jouw potentiële cliënten. Hoe bereik je aanstaande ouders en wat zijn de beste middelen om in te zetten. Daarnaast kijken we naar een businessmodel dat je kunt hanteren om jouw financiën overzichtelijk te houden.

Leermiddelen

Alle benodigde lesboeken en schrijfmaterialen ontvang je tijdens of na het volgen van de scholing als downloadbare bestanden in de online omgeving. Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Tip – Neem je laptop of tablet mee naar de opleidingslocatie.

Bijzonderheden

Voor deze cursus ontvang je na afloop een bewijs van deelname in de vorm van een online certificaat. Tegen geringe bijbetaling is een gewaarmerkt certificaat beschikbaar.

Voorwaarden voor deelname

Enige kennis m.b.t. hypnotherapie is gewenst echter geen voorwaarde. Bekijk ook eens onze Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken voor het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van hypnotherapie.

Deelnemer Studiebudget

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Voeg als eerste een beoordeling toe.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Koop cursus
Ingeschreven: 30 studenten
Duur: Klassikaal: 4 dagen (32DCU)
lezingen: 2
Niveau: Beginner

Cursusdata

September

do28sep(sep 28)09:00vr29(sep 29)17:0009:00 - 17:00 (29) Hypnobirthing opleiding deel 1 Boxmeer4-daagse cursus (min. 6 deelnemers)DocentJorrit de FeberHypnoseCentrum Nederland, Heinz Moormannstraat 1A, 5831 AS BoxmeerOpen voor inschrijvingen

Oktober

do19okt(okt 19)09:00vr20(okt 20)17:0009:00 - 17:00 (20) Hypnobirthing opleiding deel 2 Boxmeer4-daagse cursus (min. 6 deelnemers)DocentJorrit de FeberHypnoseCentrum Nederland, Heinz Moormannstraat 1A, 5831 AS BoxmeerOpen voor inschrijvingen

Hypnobirthing – Geboorte Hypnose
Prijs:
€1.098 €998