Hypnobirthing – Geboorte Hypnose

Koop cursus
Deelgenomen: 12 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (16DCU)
lezingen: 2
Niveau: Beginner

Augustus, 2022

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Hypnobirthing - geboortehypnose

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Reeds lange tijd is er vanuit onze oud-studenten vraag naar een korte opleiding met betrekking tot geboorte hypnose / Hypnobirthing. Door de inzet van Dortie Gielen en Jorrit de Feber is dit nu werkelijkheid geworden en biedt HypnoWorld voor het eerst een volwaardige 4-daagse scholing aan waarbij vrouwen een prettige zwangerschap en geboorte kunnen ervaren.

HypnoWorld vinkje Zou jij graag aanstaande ouders op een professionele manier willen helpen om een stressvrije zwangerschap en comfortabele geboorte te beleven?
HypnoWorld vinkje Zou jij graag jouw Toolkit willen uitbreiden zodat jij zwangere vrouwen zowel in een groep als individueel kunt begeleiden?
HypnoWorld vinkje Ben je op zoek naar extra omzetmogelijkheden en wil je actief zijn in een echte niche?

Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Geboorte hypnose heeft al sinds 1989 geweldige resultaten bereikt. Door de hypnosetechnieken die de zwangere vrouw zelf leert toepassen, ontwikkeld zij de tools en het vertrouwen om een stressvrije, natuurlijke en prettige geboorte te ervaren. Door gebruik te maken van verschillende technieken leren wij aanstaande ouders beter in contact te staan met zichzelf en hun baby, wat de hechting bevorderd. Spanning en stress worden losgelaten en het zelfvertrouwen en het vertrouwen in elkaar worden verstrekt. Vrouwen leren in balans te komen en te blijven zowel voor- als na de zwangerschap en de bevalling.

Wat ga je leren in de opleiding hypnobirthing?

In deze 2 x 2 dagen durende opleiding leer jij zelf een cursus geboortehypnose te geven waarbij wij stilstaan bij alles wat jij moet weten als docent. Uiteraard ga je ook zelf ervaren hoe het is om deze cursus te krijgen en leer je door dit in een ander perspectief te plaatsen nieuwe inzichten te verwerven. Hierdoor ontstaat een mooie afwisseling tussen het aannemen van de rol van docent en het ervaren van de cursus als cursist tijdens de verschillende hypnosesessies en oefeningen. Door de leermethode verwerf je niet alleen kennis maar ben je tevens in staat om de informatie en vaardigheden op een heldere manier over te brengen naar jouw cliënten.

In het tweede deel wordt de nadruk gelegd op de nodige achtergrondinformatie en medische aspecten rondom de geboorte. Ook andere belangrijke informatie zoals de wijze waarop gecommuniceerd wordt en marketing aspecten komen uitgebreid aan de orde. Dit zorgt ervoor dat je op een overtuigende wijze een succesvolle start kunt maken in een niche die alsmaar groeiende is.

De complete opleiding bestaat uit 2 delen van elk 2 dagen. Al na het volgen van het eerste deel ben je al in staat om een volwaardige cursus te kunnen geven.

Inhoud van de opleiding Hypnobirthing deel 1

 • De toepassing van hypnose bij aanstaande ouders
 • Veel voorkomende angsten en verhalen rond bevallingen
 • Angsten omvormen naar positieve affirmaties
 • Oefenen met zelfhypnose
 • Ademhalingsoefeningen
 • Het plaatsen van ankers
 • Pijnreductie
 • De rol van hormonen tijdens de bevalling
 • Het begeleiden van ontspanningshypnose
 • Voorbereiding op de uitvoering van de cursus met aanstaande ouders
 • Belangrijke do’s en don’ts voor communicatie met aanstaande ouders
 • Richtlijnen rond medische indicaties en doorverwijzen

Inhoud van de opleiding Hypnobirthing deel 2

 • Fases van de bevalling
 • Houdingen tijdens de bevalling
 • Verhalen van deskundigen
 • Medische indicaties en hoe daarmee om te gaan
 • Het belang van leefstijl, voeding en beweging
 • Het geboorteplan op basis van de BRAINS techniek
 • De geboorte-omgeving
 • Hoe zelfhypnose en affirmaties toe te passen in de kraamtijd
 • Marketing en verkoop van het geboortehypnose concept
 • Communicatie met cursisten
 • Omgaan met diverse typen cursisten en hun verwachtingen
 • Financiën en administratie

Lesmiddelen

Alle benodigde lesboeken en schrijfmaterialen ontvang je tijdens of na het volgen van de scholing als downloadbare bestanden in de online omgeving. Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Tip – Neem je laptop of tablet mee naar de opleidingslocatie.

Voorwaarden voor deelname

Enige kennis m.b.t. hypnotherapie is gewenst echter geen voorwaarde. Bekijk ook eens onze Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken voor het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van hypnotherapie.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 182 kb

1
Voorbereiding op Hypnobirthing
2
Downloads Hypnobirthing deel 1
3
Downloads Hypnobirthing deel 2
Het minimaal aantal deelnemers voor deze masterclass is 6. Indien dit aantal niet wordt bereikt zal dit maximaal 4 dagen voor aanvang worden gecommuniceerd aan de deelnemende cursisten. Er wordt dan een alternatieve datum gepland waarbij reeds ingeschreven cursisten voorrang hebben. Voor het actuele aantal deelnemers kun je tevens telefonisch contact opnemen met HypnoWorld (op werkdagen van 10.00 - 13.00 uur).
Ja, direct na het afronden van de masterclass kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Bekijk het tabblad "STAP-budget" of deze cursus in aanmerking komt.
Nee, voor deze masterclass geldt dat deze niet in delen betaald kan worden.

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Combicursus Hypnobirthing Basis en Advanced (€ 998,00, geen bijbetaling)

groen=beschikbaar, oranje=bijna vol, rood=volgeboekt


Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina