Aan verlanglijst toevoegen

Hypnose bij Kinderen Masterclass

Koop cursus
Ingeschreven: 10 studenten
Duur: Klassikaal: 8 DCU
lezingen: 0
Niveau: Gevorderd

Cursusdata Hypnose bij kinderen

Hypnose bij kinderen Boxmeer
11 Sep, 2021 09:00HypnoseCentrum Boxmeer
Hypnose bij Kinderen masterclass

Na het volgen van onze Masterclass Hypnose bij Kinderen kun je nu ook de allerkleinsten helpen in de leeftijd van 4 t/m ca. 12 jaar (basisschool leeftijd). Totaal anders maar niet minder leuk natuurlijk!

HypnoWorld werkt nauw samen met andere docenten en onderwijsinstellingen. Deze masterclass is ontworpen aan de hand van praktijksituaties door Gerry Wijnands en is door HypnoWorld aangemeld voor accreditatie bij het KTNO.

Het belang van kinderhypnose

Hypnose kan veel betekenen voor kinderen en wordt relatief nog weinig toegepast. Bij hypnose voor kinderen kun je denken aan het helpen met gedragsverandering zoals nagelbijten, bedplassen of ADHD, maar ook aan het afkomen van angsten zoals voor injecties, voor de tandarts of bij opname in het ziekenhuis. Voor een veelvoud van andere problemen zoals eetstoornissen, dyslexie, de gevolgen van pestgedrag, examenvrees of het verbeteren van leergedrag, biedt hypnose fantastische mogelijkheden, evenals bij pijnbestrijding of bij de gevolgen van (ernstige) ziekten.

Waarom een masterclass hypnose bij kinderen?

Er is weinig literatuur over dit onderwerp, zeker in de Nederlandse taal. Toch hebben veel hypnotherapeuten behoefte aan praktische hands-on informatie over het toepassen van hypnose bij kinderen. Om in dit hiaat te voorzien komt HypnoWorld opleidingen met een speciale, op deze groep gebaseerde masterclass ontwikkeld door Gerry Wijnands.

Deze masterclass Hypnose bij kinderen is voor hypnotherapeuten die al een hypnoseopleiding hebben gevolgd en die specifiek willen leren hoe zij met kinderen kunnen werken in hun praktijk. Hypnose bij kinderen is gemakkelijk zodra je weet wat de verschillen en overeenkomsten zijn in het werken met volwassenen. Vooropgesteld dat je de juiste technieken gebruikt – of in sommige gevallen juist achterwege laat – zoals je in deze masterclass zult leren, is het werken met kinderen een groot plezier en erg gemakkelijk. Kinderen hebben over het algemeen geen angst voor hypnose en zijn gemakkelijk naar een staat van diepe hypnose te brengen.

In deze bijzondere masterclass leer je hoe je een voorgesprek kunt houden met kinderen en met de ouders. Het werken met kinderen in hypnose kan heel goed gebeuren door gebruik te maken van directe hypnose, zoals door ons ook aangeboden in de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken.

Vernieuwde masterclass Hypnose bij kinderen

Deze eendaagse iso 9001 gecertificeerde opleiding voor kinderhypnose is in 2019 volledig opnieuw vorm gegeven met meer inhoud en op ervaring gebaseerde resultaten. De masterclass richt zich op kinderen vanaf een leeftijd van 4 jaar tot ca. 12 jaar en behandeld verschillende invalshoeken.

Voor wie is de cursus geschikt?

 • Iedereen die een basiscursus hypnose heeft gevolgd en zich verder wil verdiepen in technieken om met hypnose met kinderen te werken.
 • Iedereen die professioneel werkzaam is met hypnose en wil weten hoe een typische sessie met kinderen eruit ziet, welke inducties geschikt zijn voor welke leeftijd en hoe het transformatieproces vormgegeven kan worden.

Inhoud van de masterclass Hypnose bij kinderen

 • Het opgroeien van een kind in relatie tot hypnose
 • Belangrijke factoren voor het werken met kinderen met hypnose
 • Hoe voer je een voorgesprek met de ouders?
 • Hoe voer je een voorgesprek met het kind?
 • Hoe selecteer je de juiste technieken?
 • Een variatie aan inductietechnieken die geschikt zijn voor jonge en oudere kinderen en tieners.
 • Hoe breng je een kind terug uit hypnose?
 • Hoe behandel je nagelbijten, bedplassen, onzindelijkheid
 • Wat doe je in speciale situaties, bijvoorbeeld als een kind niet kan stilzitten?
 • Wat kun je doen met hypnose bij ADHD?
 • Hoe kun je kinderen helpen hun studiegedrag te verbeteren en af te komen van examenvrees?
 • Wat doe je als het kind in de Esdaile staat gaat?
 • Hoe behandel je speciale problemen met kinderen zoals drukke kinderen, hoogsensitieve kinderen, dyslexie, astma, tandenknarsen, examenangst en veel andere problemen zoals bij voorbeeld angst voor prikken, angst in bed, nagelbijten, anorexia, gepest worden, slapeloosheid en veel meer.
 • Hoe richt je een sessie in met kinderen
 • Praktijkoefeningen

Deze masterclass is inclusief:

 • Syllabus “Hypnose bij kinderen” als download
 • Cursusmateriaal
 • Certificaat van deelname (online)

Informatie betreffende de Masterclass Hypnose bij Kinderen

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

Bijgevoegd bestand

Bestandsgrootte: 127 kb

1
Voorbereiding op Hypnose bij Kinderen
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.

Hoe ga je te werk?

Voor het inschrijven van deze cursus raden we aan om volgende stappen te doorlopen:

 1. Kijk op deze pagina of er nog plaatsen beschikbaar zijn op een datum en locatie die voor jou gelegen komt.
 2. Schrijf je in voor deze cursus door op de groene knop "koop cursus" te klikken en volg de stappen om de inschrijfprocedure en betaling te voltooien. Een factuur wordt toegezonden en vind je terug in jouw account.
 3. Kom terug op deze pagina en klik opnieuw op de datum en locatie waarop je wilt deelnemen. Je kunt nu je plaats reserveren voor deze datum en locatie.

Deze cursus is inclusief lesmateriaal en het gebruik van koffie/thee/water en versnaperingen op locatie. Er is geen lunch inbegrepen. Afhankelijk van de locatie worden er mogelijkheden geboden om gebruik te maken van een lunch- of broodjesservice.

Deze cursus is inclusief een certificaat (online) dat je zelf kunt downloaden na het voltooien van de lessen. Een gewaarmerkt certificaat is tegen een meerprijs van € 15,00 verkrijgbaar in onze shop. Certificaten worden per post toegezonden!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten
Hypnose bij Kinderen Masterclass
Prijs:
€299