Hypnose Therapie en Regressie (mod.3)

Vereisten
Ingeschreven: 24 studenten
Duur: Klassikaal: 1ec
lezingen: 1
Niveau: Beginner

Cursusdata Therapie & Regressie (mod3)

Therapie & Regressie (mod.3) Haarlem
17 Sep, 2021 09:00Crown Business Center Haarlem
Therapie & Regressie (mod.3) Boxmeer
2 Oct, 2021 09:00HypnoseCentrum Boxmeer
Therapie & Regressie (mod.3) Yde
8 Oct, 2021 09:00Yders Hoes Yde
Therapie & Regressie (mod.3) Haarlem
5 Nov, 2021 09:00Crown Business Center Haarlem
Therapie & Regressie (mod.3) Boxmeer
20 Nov, 2021 09:00HypnoseCentrum Boxmeer
Therapie & Regressie (mod.3) Yde
17 Dec, 2021 09:00Yders Hoes Yde

Docenten

Giovanni Eleonora, West-Nederland
Janine Alting, Noord-Nederland
Cursus Hypnose Therapie & Regressie

De tweedaagse cursus Hypnose Therapie en Regressie staat in het teken van basis regressietechnieken, zelf- en groepshypnose, ondernemersvaardigheden en praktijkvoering en maakt als module 3 onderdeel uit van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut.

HypnoWorld en daarmee de cursus Hypnose Therapie & Regressie is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd. Verder is deze opleiding geaccrediteerd door het KTNO als na- en bijscholing voor de BATC / VBAG / VVET en is aanmelding mogelijk bij het CAT.

Iso 9001, KTNO gecertificeerd

Hypnose Therapie & Regressie

De cursus  Hypnose Therapie & Regressie (module 3) is een vervolg op de cursus Advanced Hypnosetechnieken en maakt tevens deel uit van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Aan bod komen o.a. verschillende technieken om succesvol leeftijdsregressie toe te passen. Omdat regressie een veelomvattende techniek is, wordt hier alleen ingegaan op de basis. Verder komen verschillende aspecten van het opstarten van een eigen praktijk aan bod. In deze cursus wordt eveneens aandacht geschonken aan zelfhypnose (met EEG), het succesvol doorvoeren van groepshypnose, leren we o.a. hoe de JOI methode werkt en gaan we nader in op bijvoorbeeld een non-verbale inductie en de werking van onze hersenen tijdens een hypnosesessie.

Hypnose Therapie & Regressie – Het doel:

Als professionele hulpverlener kun je mensen middels hypnose helpen bij zowel eenvoudige- als meer complexe issues. Hiertoe beheers je verschillende methoden. Je bent in staat om groepshypnose sessies uit te voeren en kunt jouw cliënten onze unieke zelfhypnosemethode aanleren. Daarnaast kun je cliënten helpen door het uitvoeren van een eenvoudige leeftijdsregressie en/of progressie. Om als regressietherapeut aan de slag te gaan, kunnen wij je van harte de tweedaagse regressie masterclass van Gerry Wijnands aanbevelen!

Een goede hypnotherapeut zijn is één, een goede ondernemer zijn is iets anders. Tijdens de cursus Hypnose Therapie & Regressie komen allerlei zaken aan de orde die te maken hebben met praktijkvoering zodat je ook op dit vlak kunt profiteren van onze kennis en ervaringen.

Mogelijkheden en Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan de cursus Hypnose Therapie & Regressie is algemene kennis van hypnose noodzakelijk. Je beschikt over voldoende kennis indien je hebt deelgenomen aan de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. Indien je elders reeds een cursus hebt gevolgd, is het besluit tot definitieve deelname aan deze cursus ter beoordeling van de docent.

Indien deze cursus deel uitmaakt van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut, dan kun je de opleiding afronden door deel te nemen aan de laatste module, Pijnreductie, Anesthesie en Acute zorg.

Voor wie is de cursus geschikt?

•Psychologen en natuurgeneeskundigen
•Mensen die een cursus NLP of een basiscursus hypnose hebben gevolgd en meer specifieke kennis willen opdoen
•Hypnotherapeuten (welke werken met Ericsoniaanse hypnose)
•Mensen die eenvoudige sessies met leeftijdsregressie/progressie willen uitvoeren
•Mensen die een carrière willen starten als zelfstandig hypnose therapeut

Therapie & regressie – wat je gaat leren!

 • Beginnen als register Hypnotherapeut
 • Inrichting praktijkruimte, uitstraling, benadering cliënten
 • Wetgeving, bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, Privacy
 • Promotie, Reclame & Marketing
 • Werken met directe suggesties
 • Het inzetten van verdiepers (ankers, posthypnose)
 • Succesvol groepshypnose toepassen
 • Het individueel aanleren van zelfhypnose
 • Non-verbale inductie
 • Info over hersengolven in relatie tot trance
 • Hidden-Fix universele sessie (= JOI methode)
 • Basis Leeftijdsregressie (ISE, SSE, Informed Child techniek) & progressie

Informatie betreffende de cursus Hypnose Therapie & Regressie

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

1
Voorbereiding op de les Therapie & Regressie
2
Download Materiaal Therapie & Regressie
Deze cursus is module 3 van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Van de twee dagen wordt er één dagdeel (4 uur) tijd besteed aan basis regressietechnieken. Het toepassen van regressie in hypnose is krachtig maar ook gecompliceerd. Het doel van deze cursus is om je kennis te laten maken - en inzichten te geven - m.b.t. het onderwerp leeftijdsregressie en vorig leven regressie (reïncarnatie). Aan de hand van de verworven kennis ben je in staat om een eenvoudige regressie sessie door te voeren. Voor iedereen die ook hulp bij complexe problemen wil bieden en hiervoor regressie wil gebruiken, is het noodzakelijk om de tweedaagse masterclass te volgen die naadloos aansluit bij deze cursus. Als alternatief kan ook gekozen worden voor het seminar Yager-Code®.
In deze cursus wordt in ruime mate ingegaan op het starten van een eigen praktijk. Als geen ander weten we dat een aantal cursisten al beschikken over een eigen praktijk en op dit gebied al enige ervaring hebben. Toch heeft de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut als doel: het vergaren van kennis en het opdoen van vaardigheden teneinde een eigen praktijk te kunnen opzetten. Deze cursus voorziet hieraan in alle opzichten. Ook juridische aspecten, privacy wetgeving, bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, Wkkgz en aansluiting bij beroeps- of brancheorganisaties komen hierbij uitvoerig aan de orde.
Je leert in deze cursus op welke wijze jouw cliënt zelfhypnose kan aanleren. Hiervoor zijn enkele sessies noodzakelijk. Om dit te ervaren onderga je zelf een sessie in groepsverband. Heb je de ambitie om zelfhypnose in te zetten voor eigen gebruik, dan staat niets je in de weg. Onmiddellijk na de sessie bekijken we de effecten van zelfhypnose waarbij we in de meeste gevallen gebruik zullen maken van EEG-apparatuur (alleen in Boxmeer aanwezig).
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Ja, direct na het afronden van de cursus kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Gelukkig maken we zelden mee dat een cursus geen doorgang kan vinden. Toch zijn er voor elke cursus ook een minimaal aantal cursisten nodig. Dit aantal kan voor elke cursus en cursuslocatie anders zijn en staat duidelijk vermeld op het inschrijfformulier. Bij elke datum kun je zelf zien wat het minimaal aantal cursisten moet zijn en hoeveel cursisten zich reeds hebben ingeschreven. Inschrijven is mogelijk tot 4 dagen voordat de cursus begint. Indien een cursus niet kan doorgaan doordat het minimaal aantal cursisten niet is gehaald of door overmacht, dan wordt elke cursist hiervan 4 dagen van te voren via e-mail op de hoogte gesteld. Wij raden iedereen aan om te wachten met het eventueel boeken van overnachtingen totdat duidelijk is of de cursus doorgaat.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.

Hoe ga je te werk?

Voor het inschrijven van deze cursus raden we aan om volgende stappen te doorlopen:

 1. Kijk op deze pagina of er nog plaatsen beschikbaar zijn op een datum en locatie die voor jou gelegen komt.
 2. Schrijf je in voor deze cursus door op de groene knop "koop cursus" te klikken en volg de stappen om de inschrijfprocedure en betaling te voltooien. Een factuur wordt toegezonden en vind je terug in jouw account.
 3. Kom terug op deze pagina en klik opnieuw op de datum en locatie waarop je wilt deelnemen. Je kunt nu je plaats reserveren voor deze datum en locatie.

Deze cursus is inclusief lesmateriaal en het gebruik van koffie/thee/water en versnaperingen op locatie. Er is geen lunch inbegrepen. Afhankelijk van de locatie worden er mogelijkheden geboden om gebruik te maken van een lunch- of broodjesservice.

Deze cursus is inclusief een certificaat (online) dat je zelf kunt downloaden na het voltooien van de lessen. Een gewaarmerkt certificaat is tegen een meerprijs van € 15,00 verkrijgbaar in onze shop. Certificaten worden per post toegezonden!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten