Hypnose Therapie en Regressie (mod.3)

Deelgenomen: 32 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (1ec)
lezingen: 1
Niveau: Beginner

Korte introductie

Cursusdata

Overnachtingen

Hier vind je enkele tips m.b.t. het boeken van overnachtingen in de nabijheid van de cursuslocatie.

HypnoseCentrum Nederland
Heinz Moormannstraat 1-A
5831 AS Boxmeer

Crown Business Center Haarlem
A. Hofmanweg 5-A
2031 BH Haarlem

Yder Hoes
Betmersweg 2
9494 RB Yde

Docenten

Giovanni Eleonora, West-Nederland
Janine Alting, Noord-Nederland
Deel deze pagina...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Cursus Hypnose Therapie & Regressie

De tweedaagse cursus Hypnose Therapie en Regressie staat in het teken van basis regressietechnieken, zelf- en groepshypnose, ondernemersvaardigheden en praktijkvoering en maakt als module 3 onderdeel uit van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Hypnose Therapie & Regressie

De cursus  Hypnose Therapie & Regressie (module 3) is een vervolg op de cursus Advanced Hypnosetechnieken en maakt tevens deel uit van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Aan bod komen o.a. verschillende technieken om succesvol leeftijdsregressie toe te passen. Omdat regressie een veelomvattende techniek is, wordt hier alleen ingegaan op de basis. Verder komen verschillende aspecten van het opstarten van een eigen praktijk aan bod. In deze cursus wordt eveneens aandacht geschonken aan zelfhypnose (met EEG), het succesvol doorvoeren van groepshypnose, leren we o.a. hoe de JOI methode werkt en gaan we nader in op bijvoorbeeld een non-verbale inductie en de werking van onze hersenen tijdens een hypnosesessie.

Hypnose Therapie & Regressie – Het doel:

Als professionele hulpverlener kun je mensen middels hypnose helpen bij zowel eenvoudige- als meer complexe issues. Hiertoe beheers je verschillende methoden. Je bent in staat om groepshypnose sessies uit te voeren en kunt jouw cliënten onze unieke zelfhypnosemethode aanleren. Daarnaast kun je cliënten helpen door het uitvoeren van een eenvoudige leeftijdsregressie en/of progressie. Om als regressietherapeut aan de slag te gaan, kunnen wij je van harte de tweedaagse regressie masterclass van Gerry Wijnands aanbevelen!

Een goede hypnotherapeut zijn is één, een goede ondernemer zijn is iets anders. Tijdens de cursus Hypnose Therapie & Regressie komen allerlei zaken aan de orde die te maken hebben met praktijkvoering zodat je ook op dit vlak kunt profiteren van onze kennis en ervaringen.

Mogelijkheden en Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan de cursus Hypnose Therapie & Regressie is algemene kennis van hypnose noodzakelijk. Je beschikt over voldoende kennis indien je hebt deelgenomen aan de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. Indien je elders reeds een cursus hebt gevolgd, is het besluit tot definitieve deelname aan deze cursus ter beoordeling van de docent.

Indien deze cursus deel uitmaakt van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut, dan kun je de opleiding afronden door deel te nemen aan de laatste module, Pijnreductie, Anesthesie en Acute zorg.

Voor wie is de cursus geschikt?

•Psychologen en natuurgeneeskundigen
•Mensen die een cursus NLP of een basiscursus hypnose hebben gevolgd en meer specifieke kennis willen opdoen
•Hypnotherapeuten (welke werken met Ericsoniaanse hypnose)
•Mensen die eenvoudige sessies met leeftijdsregressie/progressie willen uitvoeren
•Mensen die een carrière willen starten als zelfstandig hypnose therapeut

Therapie & regressie – wat je gaat leren!

 • Beginnen als register Hypnotherapeut
 • Inrichting praktijkruimte, uitstraling, benadering cliënten
 • Wetgeving, bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, Privacy
 • Promotie, Reclame & Marketing
 • Werken met directe suggesties
 • Het inzetten van verdiepers (ankers, posthypnose)
 • Succesvol groepshypnose toepassen
 • Het individueel aanleren van zelfhypnose
 • Non-verbale inductie
 • Info over hersengolven in relatie tot trance
 • Hidden-Fix universele sessie (= JOI methode)
 • Basis Leeftijdsregressie (ISE, SSE, Informed Child techniek) & progressie

Informatie betreffende de cursus Hypnose Therapie & Regressie

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

1
Voorbereiding op de les Therapie & Regressie
2
Downloads Therapie & Regressie
Deze cursus is module 3 van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Van de twee dagen wordt er één dagdeel (4 uur) tijd besteed aan basis regressietechnieken. Het toepassen van regressie in hypnose is krachtig maar ook gecompliceerd. Het doel van deze cursus is om je kennis te laten maken - en inzichten te geven - m.b.t. het onderwerp leeftijdsregressie en vorig leven regressie (reïncarnatie). Aan de hand van de verworven kennis ben je in staat om een eenvoudige regressie sessie door te voeren. Voor iedereen die ook hulp bij complexe problemen wil bieden en hiervoor regressie wil gebruiken, is het noodzakelijk om de tweedaagse masterclass te volgen die naadloos aansluit bij deze cursus. Als alternatief kan ook gekozen worden voor het seminar Yager-Code®.
In deze cursus wordt in ruime mate ingegaan op het starten van een eigen praktijk. Als geen ander weten we dat een aantal cursisten al beschikken over een eigen praktijk en op dit gebied al enige ervaring hebben. Toch heeft de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut als doel: het vergaren van kennis en het opdoen van vaardigheden teneinde een eigen praktijk te kunnen opzetten. Deze cursus voorziet hieraan in alle opzichten. Ook juridische aspecten, privacy wetgeving, bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, Wkkgz en aansluiting bij beroeps- of brancheorganisaties komen hierbij uitvoerig aan de orde.
Je leert in deze cursus op welke wijze jouw cliënt zelfhypnose kan aanleren. Hiervoor zijn enkele sessies noodzakelijk. Om dit te ervaren onderga je zelf een sessie in groepsverband. Heb je de ambitie om zelfhypnose in te zetten voor eigen gebruik, dan staat niets je in de weg. Onmiddellijk na de sessie bekijken we de effecten van zelfhypnose waarbij we in de meeste gevallen gebruik zullen maken van EEG-apparatuur (alleen in Boxmeer aanwezig).
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Ja, direct na het afronden van de cursus kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Gelukkig maken we zelden mee dat een cursus geen doorgang kan vinden. Toch zijn er voor elke cursus ook een minimaal aantal cursisten nodig. Dit aantal kan voor elke cursus en cursuslocatie anders zijn en staat duidelijk vermeld op het inschrijfformulier. Bij elke datum kun je zelf zien wat het minimaal aantal cursisten moet zijn en hoeveel cursisten zich reeds hebben ingeschreven. Inschrijven is mogelijk tot 4 dagen voordat de cursus begint. Indien een cursus niet kan doorgaan doordat het minimaal aantal cursisten niet is gehaald of door overmacht, dan wordt elke cursist hiervan 4 dagen van te voren via e-mail op de hoogte gesteld. Wij raden iedereen aan om te wachten met het eventueel boeken van overnachtingen totdat duidelijk is of de cursus doorgaat.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Sommige cursussen, masterclasses of opleidingen zijn te boeken door gebruik te maken van het STAP-Budget. Kijk in het hoofdmenu onder 'cursusoverzicht' - 'STAP-Budget' welke scholingen hiervoor in aanmerking komen. Indien de kosten voor een scholing reeds voldaan zijn, kan er geen correctie meer plaatsvinden met de middelen uit het STAP-Budget.
Hoe ga je te werk?Voor het inschrijven van deze cursus raden we aan om volgende stappen te doorlopen:Kijk op deze pagina of er nog plaatsen beschikbaar zijn op een datum en locatie die voor jou gelegen komt.Schrijf je in voor deze cursus door op de groene knop "koop cursus" te klikken en volg de stappen om de inschrijfprocedure en betaling te voltooien. Een factuur wordt toegezonden en vind je terug in jouw account.Kom terug op deze pagina en klik opnieuw op de datum en locatie waarop je wilt deelnemen. Je kunt nu je plaats reserveren voor deze datum en locatie.Deze cursus is inclusief lesmateriaal en het gebruik van koffie/thee/water en versnaperingen op locatie. Er is geen lunch inbegrepen. Afhankelijk van de locatie worden er mogelijkheden geboden om gebruik te maken van een lunch- of broodjesservice.Deze cursus is inclusief een certificaat (online) dat je zelf kunt downloaden na het voltooien van de lessen. Een gewaarmerkt certificaat is tegen een meerprijs van € 15,00 verkrijgbaar in onze shop. Certificaten worden per post toegezonden!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accomodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249