i-Controll Life Changing protocol

Koop cursus
Reeds deelgenomen: 0 studenten
Duur: 2 dagen
Niveau: Gevorderd

Cursusdata

i-Controll, een logisch 8-stappenplan om cliënten de controle- en daarmee de regie weer in eigen handen terug te geven. Een tweedaagse masterclass voor hypnotherapeuten.

i-Controll, in 8 stappen naar succes!

We leven in een hectische wereld waarin ons “oer“ instinct graag controle wilt uitoefenen om natuurlijke bescherming te kunnen bieden tegen alles wat er op dit moment gebeurt. Door de natuurlijke drang naar het hebben van controle vanuit het denken van de mens, manifesteren zich tegenwoordig heel veel onzekerheden die vervolgens leiden tot grote ongemakken.

Uit de praktijk blijkt dat het ontbreken van controle in het leven in de meeste gevallen kan leiden tot; burn-out, angst en paniekstoornissen, depressie, piekeren, gebrek aan eigenwaarde, dwang handelingen en nog veel meer.

Veel mensen met een verhoogde drang naar controle hebben dan ook zeker geen hoge dunk van zichzelf. We kennen de opvattingen maar al te goed, wat zullen de andere mensen daarvan vinden? Wachtend op een oordeel van buitenaf. Wanneer je immers bang bent dat anderen denken dat je niet goed genoeg bent, leg je de lat nog hoger voor jezelf, dat vaak doorslaat naar perfectionisme en faalangst.

Wanneer iemand namelijk zo intensief bezig zijn met het controleren van alles wat er gebeurt, zal rust, slaap en ontspanning ook erg lastig zijn. Deze controle dwang levert dan weer veel gepieker op, die vervolgens weer tot angsten kunnen leiden. Een combinatie wat in Nederland de afgelopen jaren een bekend fenomeen is voor velen.

Wist jij bijvoorbeeld dat In Nederland 1 op de 5 mensen last van een angststoornis heeft? Ook onder de jeugd zijn paniekstoornissen sterk toegenomen de afgelopen jaren. Wanneer iemand een paniek aanval krijgt na controle verlies dan volgen lichamelijke verschijnselen als ademnood, hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, duizeligheid en hevige transpiratie. De persoon heeft het gevoel de controle over zichzelf te verliezen: de angst flauw te vallen, gek te worden of dood te gaan is overweldigend.

Omdat paniekstoornissen en angsten zoveel voorkomen, is er grote behoefte bij velen om controle terug te nemen en een natuurlijke afweer willen opbouwen tegen angsten en onzekerheden. Maar de juiste hulp hierbij vinden blijkt best lastig. Aan de andere kant kun je stellen dat de eigenwaarde en het stellen van grenzen de natuurlijk immuniteit vormt tegen angsten.

Het hebben en houden van controle in het leven blijkt voor veel mensen dus erg belangrijk. Alleen is de perceptie van het hebben van controle in het leven is voor iedereen anders. Je bent immers wat je denkt en iedereen denkt anders.

Vanuit het controle verlies is er nog een heel belangrijk aspect te benoemen. Mensen  die controleverlies hebben, gaan veel piekeren. We weten immers dat piekeren het begin is van veel negatieve gevolgen. Een mens kent gemiddeld 85.000 gedachten per dag. Een piekeraar kent minimaal het dubbele.

Piekeren is eigenlijk te vergelijken met het verschijnsel fantaseren, maar dan de verkeerde kant op. Piekeren is dus een manier van denken die mensen toepassen omdat ze controle willen krijgen over een situatie en bij voorbaat er al vanuit gaan dat het toch niet gaat lukken, omdat er al een negatieve denkspiraal gecreëerd is.

Bovenstaande ongemakken zijn dus ook de meest voorkomende hulpvragen van veel mensen op dit moment, die je als therapeut en of hulpverlener gesteld krijgt.

Om deze gewoontes en patronen te kunnen doorbreken, hebben we special voor therapeuten en hulpverleners het 8 stappen i-Controle life changing protocol ontwikkeld. Met dit protocol creëer jij een absolute win-win. Jij geeft je client merkbaar de controle terug, die hij/zijn al zolang lang kwijt is. En voor jou als therapeut en of hulpverlener een ideale manier om zonder scripts en dergelijke je behandeling nog krachtiger te maken. 

Meest voorkomende toepassingsmogelijkheden:

Behalve de meest voorkomende bovengenoemde klachten van mensen op dit moment, kun je vrijwel alle klachten oplossen waartoe het onderbewustzijn capabel is om op te lossen. Denk hierbij ook vooral aan:

 • Pijn
 • Stress
 • Virtuele maagband of Afvallen
 • Angsten en paniekaanvallen
 • Allergieën
 • Stoppen met roken
 • Slaapproblemen of vermoeidheid
 • Depressie of Burn-out
 • Chronische pijnklachten
 • Hypnose voor kinderen hoofdvol, hoofdpijn, buikpijn
 • Concentratieproblemen, ADHD, ADD, autisme
 • Zelfvertrouwen en Minderwaardigheidscomplex
 • Gilles de la Tourette en andere Tics
 • Fybromyalgie en Reuma
 • Hyperventilatie en ademhalingsstoornissen
 • PDS en vele andere darmklachten
 • PTSS
 • Bacteriën en virussen
 • Piekeren, concentratieproblemen en een volhoofd
 • Dyslexie
 • Conversiestoornissen en uitvallen
 • Dwangneurose
 • Gevolgen van LONG Covid, CVA en andere herstelproblematieken
 • Hartkloppingen ten gevolge van stress

Wat komt er tijdens de training aan bod?

Tijdens deze training leer je in 8 logische stappen hoe je veel ongemakken bij mensen kan veranderen. Je leert nog meer te relativeren en sneller oorzaken en gevolgen te onderscheiden. Niets is immers zo moeilijk als makkelijk denken.

Het i-Controll  life changing protocol stappen:

HypnoWorld vinkje Intake filteren oorzaak en gevolg middels NLP en coaching technieken
HypnoWorld vinkje Bewustwording en bereidheid tot herprogrammering
HypnoWorld vinkje Inductie
HypnoWorld vinkje Verdiepen
HypnoWorld vinkje Bewustzijn en onderbewustzijn splitsen
HypnoWorld vinkje Veranderwerk direct via onderbewustzijn met o.a. IMR
HypnoWorld vinkje Verankeren verandering
HypnoWorld vinkje Exductie

Voor wie is deze training geschikt?

Heb jij affiniteit met hypnose en is falen geen optie? …. Dan mag deze gereedschapskoffer niet ontbreken en is dit een buitenkans!

Dus ben jij degene die graag bewuster wilt worden van het verhaal wat een lichaam verteld en mogelijk associatie  die het brein maakt en werk jij met mensen zoals: artsen, medisch specialisten, regulier en complementair werkende therapeuten, praktijkondersteuners, coaches, counselors, maatschappelijk werkers, NLP practitioners…. meldt je dan snel aan!

Duur van de training en lestijden:

De duur van de training is 2 dagen. De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8.30 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Hou er in de planning van de rest van je dag rekening mee dat een lesdag uit kan lopen. Het voortijdig de les verlaten raden we je zeker niet aan.

Aanmelden, kosten en betalen:

Aanmelden is mogelijk door op de knop “Koop cursus” te klikken en de procedure af te ronden d.m.v. betaling met bijvoorbeeld iDeal. Wil je het STAP-budget hiervoor gebruiken, klik dan op de oranje knop (onder de afbeelding) met opschrift “STAP-budget” voor meer informatie.

De kosten voor de Masterclass I-Controll bedragen € 499,-. Dit bedrag is incl. koffie, thee, versnaperingen en een syllabus maar excl. de benodigde software voor als je binnen je werk cliënten gaat begeleiden en lunches.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Informatie leslocatie Dordrecht

Bestandsgrootte: 258 kb

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

i-Controll & Jeffrey Stephens Protocol (€ 998,00, geen bijbetaling)

Alle cursussen zijn van 9.00 - 17.00 uur

 • Dordrecht, 1 & 2 april (i-Controll) + 29 & 30 april (Jefrrey Stephens) 2023 (haal nu jouw STAP-aanmeldingsbewijs en meld je aan in het STAP-portaal op 2 januari of 1 maart vanaf 10.00 uur)
 • Boxmeer, 3 & 4 oktober (i-Controll) + 17 & 18 oktober (Jeffrey Stephens) 2023 (haal nu jouw STAP-aanmeldingsbewijs en meld je aan in het STAP-portaal op 3 juli of 1 september vanaf 10.00 uur)


Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
i-Controll Life Changing protocol
Prijs:
€499