Medische Hypnose – HypnoMedical

Koop cursus
Duur: Klassikaal: 1ec
lezingen: 1
Niveau: Expert

Cursusdata

Overnachtingen

Hier vind je enkele tips m.b.t. het boeken van overnachtingen in de nabijheid van de cursuslocatie.

HypnoseCentrum Nederland
Heinz Moormannstraat 1-A
5831 AS Boxmeer

Crown Business Center Haarlem
A. Hofmanweg 5-A
2031 BH Haarlem

Yder Hoes
Betmersweg 2
9494 RB Yde

Deel deze pagina...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Medische hypnotherapie opleiding

HypnoMedical is een kortdurende to-the-point Medische Hypnose cursus over de toepassing van Hypnotherapie in de reguliere geneeskunde.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Medische hypnose voor medisch specialisten

HypnoWorld vinkje  U bent op zoek naar complementaire toepassingen voor het behandelen van angsten en reduceren van pijn?
HypnoWorld vinkje  U wilt hypnosetechnieken toepassen voor analgesie, sedatie of anesthesie?
HypnoWorld vinkje  U bent op zoek naar alternatieven of aanvullingen voor/op uw huidige behandeltechnieken
HypnoWorld vinkje U stelt het welzijn en welbevinden van een patiënt als hoogste prioriteit?
HypnoWorld vinkje  U zoekt hiertoe de best mogelijke kortdurende vakopleiding?

Gefeliciteerd, HypnoWorld opleidingen biedt hiertoe een vierdaagse gecertificeerde opleiding Medische Hypnose aan die ontwikkeld is uit het perspectief van een behandelend arts of medisch specialist. Door middel van afwisseling in theorie en praktijk wordt gewerkt naar een praktische- en direct toepasbare inzet van hypnose bij angst patiënten, als vervanging voor analgesie/sedatie/anesthesie en voor het reduceren van pijn bij volwassenen en kinderen.

Medische Hypnose algemeen

Het toepassen van hypnosetechnieken binnen de medische wereld is niet vanzelfsprekend, althans niet in Nederland. In België en Duitsland ligt dit echter heel anders. Hier heeft men de voordelen van medische hypnose bij reguliere behandelingen al lang omarmt.

Meer dan 500 praktijken voor tandheelkunde in Duitsland maken gebruik van medische hypnose. Het wordt niet alleen ingezet voor angstreductie maar ook als vervanging voor het toedienen van chemische anesthesie. Hetzelfde geldt voor het Belgische ziekenhuis in Luik. Hier hebben reeds meer dan 8000 operatieve ingrepen en onderzoeken plaatsgevonden m.b.v. hypnosedatie.

Het welzijn en welbevinden van de cliënt of patiënt staat centraal en hypnose is voor vrijwel iedereen een prettige en fijne belevenis, een positieve ervaring die veel mensen zullen waarderen.

Medische hypnose – meer comfort voor de patiënt

Uit retrospectieve en prospectieve studies is gebleken dat patiënten die geopereerd worden m.b.v. medische hypnose, minder pijn en stress hebben, minder last hebben van misselijkheid, minder geneesmiddelen nemen en stabieler zijn dan patiënten die de klassieke intraveneuze bewuste sedatie krijgen toegediend. Uit een gerandomiseerde studie blijkt verder dat patiënten waarbij hypnosedatie werd toegepast beter scoorden op het gebied van recuperatievermogen, ontstekingsverschijnselen en het hervatten van activiteiten.

Ook wanneer het zwaartepunt niet ligt bij analgesie of sedatie maar bij het reduceren van angst en stress tijdens de behandeling of op het reduceren van pijn, is een aanmerkelijk verschil waar te nemen in de beleving van een patiënt.

Door toepassing van moderne hypnosetechnieken worden nieuwe mogelijkheden geboden in het verder optimaliseren van de patiëntenzorg.

Toepassing van medische hypnose in de praktijk – een voorbeeld

Enige tijd geleden onderging een 48 jarige vrouw een ooglidcorrectie in een kliniek voor plastische chirurgie in het Brabantse Mill. Op zich niets ongewoons, ware het niet dat de operatie is uitgevoerd met behulp van medische hypnose. Oud cursist Dr. Geert-Jan van Geffen, anesthesioloog in het Radboudumc gebruikte hypnose als alternatief voor sedatie waarna dr. Stijn Bauland, plastisch chirurg bij de Bauland kliniek de operatie voor de patiënte pijnloos en met succes kon uitvoeren. Een primeur in Nederland!

De reactie van de patiënt: “Iedereen zou dit moeten meemaken. Dit is echt speciaal. Ik ben panisch voor alles wat met naalden te maken heeft, maar nu was er geen vuiltje aan de lucht.”

Een soortgelijke reactie kwam ook van een patiënt van oud cursist Winny Priester. Winny voerde bij deze patiënt een bijna 8 uur durende haartransplantatie uit. Ook hier was de patiënt razend enthousiast over de extra service die geboden werd.

Onderwerpen die aan bod komen in de cursus Medische Hypnose

Het belangrijkste dat u gaat leren zijn de hypnosetechnieken die nodig zijn om een cliënt/patiënt in een staat te brengen waarbij hij ontvankelijk is voor de suggesties van de behandelaar. Na het volgen van de vierdaagse opleiding medische hypnose bent u in staat om de gehele procedure op een verantwoorde wijze uit te voeren.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a:

 • Het Mindmodel (model van de geest)
 • Onbewuste (autonome zenuwstelsel), onderbewustzijn en bewustzijn
 • De kritische factor
 • Directe en indirecte hypnosetechnieken
 • Hypnose pijnbestrijding
 • Ontvankelijkheid en suggestibiliteit (tests)
 • Modaliteiten en representatiesystemen
 • Omgang met rationeel ingestelde mensen en mensen die de controle willen behouden
 • Patiënten informatie / voorlichting
 • Anamnese
 • Ethiek
 • Tandarts hypnose
 • Angsten voor hypnose
 • Psychische en fysieke beperkingen van een cliënt/patiënt
 • Inductietechnieken w.o. de Dave Elman inductie en de turbo-inductie
 • Diverse verdiepingstechnieken
 • Het hypnotische coma / Esdaile state
 • Anesthesie management
 • Glove anasthesia en directe technieken voor pijnreductie
 • Opbouw van suggesties
 • Het werken met posthypnotische suggesties
 • Zelfhypnose voor cliënten/patiënten
 • Contra indicaties
 • Abreactions

Medische hypnose – Voor wie?

De vierdaagse opleiding is bij voorkeur geschikt voor medische professionals w.o. (huis)artsen, tandartsen, orthodontisten, anesthesisten, esthetisch chirurgen, psychologen, medisch specialisten, verpleegkundigen en bijvoorbeeld verloskundigen. Onze cursisten zijn vooral werkzaam in (academische)ziekenhuizen, privé klinieken, praktijken voor tandheelkundige behandelingen en instellingen die gericht zijn op kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg.

De opleiding Medische hypnose is minder geschikt wanneer men hypnose wil toepassen voor therapeutische doeleinden zoals het oplossen van fobieën, gewichtsreductie, stoppen met roken e.d. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn raden we de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut aan.

Voor en door professionals

De Hbo-conforme opleiding wordt gegeven door mensen met een jarenlange ervaring in hypnotherapie en/of in een medisch vakgebied.

Gerry Wijnands (docent) is haar carrière begonnen als verpleegkundige in het ziekenhuis. Door haar jarenlange ervaring weet zij als geen ander hoe met patiënten om te gaan.

Arno van den Munckhof (docent) heeft veel ervaring in directe (medische) hypnose en onderhoudt nauwe contacten met medische professionals o.a. werkzaam in academische ziekenhuizen. Als oprichter van de Hypnosevereniging Nederland en als voormalig voorzitter heeft hij naast inhoudelijke kennis ook de nodig bestuurservaring.

Naar Duits voorbeeld, wordt momenteel gewerkt aan een project speciaal voor tandartsen. In een later stadium zullen hieromtrent specifieke opleidingen worden aangeboden die een vervolg zullen zijn op deze algemene medische hypnose opleiding.

Informatie betreffende de opleiding Medische Hypnose

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

Studieplan HypnoMedical

Bestandsgrootte: 439 kb

1
Voorbereiding op de cursus Medische Hypnose
2
Downloads Medische Hypnose
Hoe ga je te werk?Voor het inschrijven van deze cursus raden we aan om volgende stappen te doorlopen:Kijk op deze pagina of er nog plaatsen beschikbaar zijn op een datum en locatie die voor jou gelegen komt.Schrijf je in voor deze cursus door op de groene knop "koop cursus" te klikken en volg de stappen om de inschrijfprocedure en betaling te voltooien. Een factuur wordt toegezonden en vind je terug in jouw account.Kom terug op deze pagina en klik opnieuw op de datum en locatie waarop je wilt deelnemen. Je kunt nu je plaats reserveren voor deze datum en locatie.Deze cursus is inclusief lesmateriaal en het gebruik van koffie/thee/water en versnaperingen op locatie. Er is geen lunch inbegrepen. Afhankelijk van de locatie worden er mogelijkheden geboden om gebruik te maken van een lunch- of broodjesservice.Deze cursus is inclusief een certificaat (online) dat je zelf kunt downloaden na het voltooien van de lessen. Een gewaarmerkt certificaat is tegen een meerprijs van € 15,00 verkrijgbaar in onze shop. Certificaten worden per post toegezonden!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accomodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249