Oncologie & Hypnotherapie

Koop cursus
Reeds deelgenomen: 0 studenten
Duur: 2 dagen
lezingen: 1
Niveau: Gevorderd

Cursusdata

Met deze tweedaagse masterclass Oncologie & Hypnotherapie bied je hulp aan mensen met kanker. Bestemd voor professioneel werkende hypnotherapeuten die verder willen gaan dan de standaard behandelingen.

Bied hulp aan mensen met kanker

Wil jij je bij cliënten bij wie de ziekte kanker is gediagnostiseerd, hun naasten, (huis)artsen en medisch specialisten als professional en goeie gesprekspartner kunnen profileren? Dan is het onmisbaar dat je medische kennis hebt met betrekking tot de ziekte, diagnostiek en stadiëring, reguliere onderzoeks- en behandelmethoden, veel voorkomende bijwerkingen én dat je je een voorstelling kunt maken wat je cliënt doormaakt.

Vroeg of laat wordt bij ongeveer 1 op de 3 mensen in Nederland kanker vastgesteld. Iedereen krijgt op enig moment in zijn/haar leven met kanker te maken, hetzij als patiënt of als naaste van een patiënt.

Kanker kan op alle leeftijden voorkomen, ook bij kinderen. Echter, bij het ouder worden neemt de kans op het krijgen van kanker fors toe. Maar liefst 2 op de 3 kankerpatiënten zijn ouder dan 65 jaar en naar verwachting zal door de vergrijzing het aantal gevallen alleen maar toenemen.

Gezien het bovenstaande kun je er welhaast van op aan dat je door iemand bij wie de ziekte kanker is vastgesteld (of een naaste van een patiënt) wordt benaderd met de vraag of je hem/haar in aanvulling op reguliere behandelingen wilt ondersteunen. De ziekte kanker heeft namelijk niet alleen een fysieke impact, ook op mentaal, emotioneel en sociaal vlak staat hun wereld op z’n kop. Je kunt hierbij denken aan verlies van gezondheid, het eerst worden gezien als patiënt en daarna pas als mens, angst, depressieve gevoelens, concentratie- en/of geheugenproblemen, slapeloosheid, fysieke bijwerkingen van behandelingen, (blijvende) vermoeidheid, het moeten ondergaan van intensieve en soms traumatische behandelingen, verandering van positie binnen het gezin, verlies van werk of verandering in inkomen en een onzeker toekomstperspectief.

Daarbij komen mensen die de diagnose kanker hebben gekregen vaak (bewust of onbewust) in een rouwverwerkingsproces, óók als de vooruitzichten om van de ziekte te genezen goed zijn. En dat is nog niet alles … Het oppakken van “het gewone leven” na kanker blijkt moeilijker dan gedacht. Onderzoek wijst uit dat veel mensen na de behandeling of wanneer ze “schoon” verklaard zijn last blijven houden van een of meer van de volgende klachten; psychische klachten als angst en/of onzekerheid (85%), lichamelijke klachten als (neuropathische) pijn en vermoeidheid (60%), relationele problemen (40%) en praktische en financiële problemen (20%).

Gelukkig hoeven mensen bij wie kanker is gediagnostiseerd en hun naasten zich qua begeleiding niet te beperken tot alleen de reguliere gezondheidszorg. Je hebt als hypnotherapeut – aangezien je met hypnose op alle bovengenoemde facetten invloed uit kunt oefenen – iemand veel te bieden. Zowel tijdens het ziekteproces als erna!

Wat komt er tijdens deze Masterclass aan bod?

 • De ziekte kanker.
 • Het ontstaan van kanker.
 • Algemene risicofactoren.
 • Benigne en maligne tumoren.
 • Solide en niet-solide kanker.
 • Metastasering (uitzaaiing).
 • De meest voorkomende kankersoorten uitgediept.
 • Diagnostiek en stadiëring.
 • Reguliere onderzoeks- en behandelmethoden.
 • Veel voorkomende bijwerkingen.
 • Het lymfestelsel en kanker.
 • Verlies en rouw.
 • Hypnotherapeutische ondersteuning.

Let wel, de hypnotherapeutische begeleiding van kankerpatiënten richt zich niet op de behandeling van de ziekte zelf. Dat is het terrein van regulier werkende specialisten.

De Natural Killercells in het bloed (grote lymfocyten die onderdeel uitmaken van het aangeboren immuunsysteem die met virussen geïnfecteerde cellen en kankercellen opsporen en opruimen) zijn niet in staat geweest vroegtijdig de aanwezige kankercellen te doden en bij sommige vormen van kanker veranderen cellen wél in hun werkzaamheid maar níet qua vorm en bouw. Wanneer dit zo is, dan worden ze door het immuunsysteem niet als kankercel herkend.

Het is naar Janine’s mening dan ook een illusie dat je met hypnose (ondanks dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer iemand een half uur in een diepe trance verkeert het aantal Natural Killercells in het bloed significant is gestegen) zoveel invloed op het lichaam uit kunt oefenen dat het als behandelmethode kan worden ingezet.

De begeleiding met hypnose kan daarentegen een waardevolle aanvulling zijn en is erop gericht dat mensen die door de ziekte zijn getroffen in een zo goed mogelijke conditie blijven zodat ze de reguliere behandelingen (zo goed mogelijk) aankunnen. Reguliere behandelingen vragen nogal wat van iemand. Niet alleen fysiek, ook mentaal en emotioneel. En zoals gezegd, ook nadat iemand genezen is verklaard kunnen er vervelende restklachten blijven bestaan.

Voor wie is deze Masterclass geschikt?

Deze Masterclass is uitermate geschikt voor hypnotherapeuten, psychologen, coaches, counselors, NLP Practitioners, artsen en psychosociaal hulpverleners die zich willen specialiseren in de begeleiding van mensen bij wie is vastgesteld dat ze de ziekte kanker hebben of hebben gehad en niet te vergeten hun naasten.

Om aan deze Masterclass deel te kunnen nemen is het hebben van ervaring met (directe) hypnose een voorwaarde. Ben je nog studerende? Dan is het een must dat je je cliënt naar Somnambulisme (een diepe trance) kunt begeleiden én dat je kunt werken met ideomotorische (vinger)signalen. Hiervoor wordt een combinatie van onze Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken en de Advanced Hypnosetechnieken sterk aanbevolen.

Duur van de Masterclass en lestijden:

De duur van deze Masterclass is 2 dagen. De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8.30 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Hou er in de planning van de rest van je dag rekening mee dat een lesdag uit kan lopen. Het voortijdig de les verlaten raden wij je zeker niet aan.

Syllabus:

Na afloop van de Masterclass ontvang je in je online account een document met daarin de sheets die tijdens de lesdagen zijn gebruikt. Je kunt dan alle belangrijke informatie die je nodig hebt om van de begeleiding van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en hun naasten binnen jouw praktijk een succes te maken, op je gemak nog eens nakijken.

Aanmelding, kosten en betaling:

Aanmelden is mogelijk door de bovenstaande knop “Koop cursus” te selecteren. In het geval dat je gebruik wenst te maken van het STAP-budget, klik dan op het tabblad onder de afbeelding voor de mogelijkheden.

De kosten voor de Masterclass bedragen € 499,-. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, versnaperingen en de syllabus en exclusief lunches.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Informatie leslocatie Dordrecht

Bestandsgrootte: 258 kb

Informatie leslocatie Yde

Bestandsgrootte: 133 kb

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 182 kb

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Hartcoherentie & Ademwerk + Oncologie (€ 998,00, geen bijbetaling)

Alle cursussen zijn van 9.00 - 17.00 uur


Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Oncologie & Hypnotherapie
Prijs:
€499
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina