Aan verlanglijst toevoegen

Sporthypnose / Sport Hypnotic Coaching

Koop cursus
Deelgenomen: 5 studenten
Duur: Klassikaal, 4 dagen (2ec)
lezingen: 1
Niveau: Gevorderd

Juni, 2022

STAP-aanmeldingsbewijs

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Cursusdata

Sporthypnose Sport Hypnotic Coaching

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Wat een gave masterclass is dát! Als Sport Hypnotic Coach werk je doelgericht met (top)sporters om hun prestaties naar een hoger level te brengen. Deze maar liefst vier dagen durende hbo-conforme masterclass Sporthypnose is zeer geschikt voor sport- en personal trainers, sportpsychologen, sport coaches, fitness instructeurs, mensen met een NLP of Ericsoniaanse achtergrond en erkende hypnotherapeuten die affiniteit hebben met sport in het algemeen.

KTNO bijscholing nascholing GRO EREKND

Masterclass Sporthypnose / Sport Hypnotic Coaching

Je volgt de Nederlandstalige cursus Sporthypnose en Sport Hypnotic Coaching als je interesse uitgaat naar het ondersteunen van (top)sporters en/of breedtesporters in hun ontwikkeling, hun mentale en fysieke processen en jij sporthypnose daartoe een geschikte therapeutische methode acht.

Deze cursus is zeer geschikt voor iedereen die reeds een opleiding genoten heeft in (in)directe hypnose, NLP of werkzaam is in het alternatief/complementair werkveld. Sport trainers/coaches, sportpsychologen, fitness instructeurs en personal trainers worden geadviseerd om alvorens deel te nemen aan deze masterclass eerst een basisopleiding in hypnosetechnieken te volgen maar dit is geen voorwaarde!

Wat ga je leren?

In deze masterclass leer je de theorie en toepassing van sporthypnose, gebruikmakende van speciale technieken en leer je wat sport hypnotic coaching is en hoe je deze vorm van coaching kunt gebruiken om je cliënten optimaal te ondersteunen bij hun sportieve carrière. Deze masterclass is samengesteld door een Meester Hypnotiseur, fysio/alternatief-complementair therapeut, docent Personal Training, Personal trainer en Coach Persoonlijke Ontwikkeling.

Na het voltooien van deze masterclass zul je in staat zijn om op een verantwoorde wijze (top)sporters en breedtesporters te begeleiden tijdens hun sportieve loopbaan waarbij je weet hoe de client voor te bereiden op sporthypnose sessies en een yes-set te creëren. Hier wordt een speciaal daarvoor intentie script gebruikt en leer je om een sport hypnotic coaching plan te maken. Daarnaast leer je een plan van aanpak te maken om een goedlopende praktijk voor Sport Hypnotic Coaching te starten.

Overzicht van lesstof van de masterclass sporthypnose

De lesstof die aan bod komt in de masterclass Sporthypnose en Sport Hypnotic Coaching is grotendeels gebaseerd op de kennis en jarenlange ervaring met het coachen van cliënten en samenwerking met internationale coaches en hypnotiseurs waardoor een unieke masterclass is ontstaan die vernieuwend is en die de praktiserende hypnotherapeut, sport trainer/coach, personal trainer en fitness trainer/sportinstructeur extra kennis en vaardigheden verschaft in het kunnen ondersteunen van cliënten in hun sportieve skills en sportprestaties.

Inhoud Sporthypnose / Sport Hypnotic Coaching

De volgende onderwerpen komen uitvoerig aanbod:

 • Wat is sporthypnose?
 • Voordelen van sporthypnose
 • Van sporthypnose naar “Sport Hypnotic Coaching”
 • Geschiedenis van de hypnose in de sport
 • Wetenschap en sporthypnose
 • Intentie en optimale sportprestaties
 • Hersenfrequenties en invloed op sportprestaties
 • De nieuwe wetenschap van het creëren van mogelijkheden en optimale prestaties
 • De beperkende overtuigingen van sporters
 • Sporthypnose en de Sport Trainer/Coach
 • Sporthypnose en de Personal Trainer
 • Sporthypnose en de fitness instructeur
 • Sporthypnose en de sport fysiotherapeut
 • Sporthypnose en de sportmasseur
 • Hoe spanning weg te nemen met sporthypnose
 • Hoe perfecte prestaties in te beelden met sporthypnose
 • Hoe de energie te mobiliseren met sporthypnose
 • Hoe de motivatie op te bouwen met sporthypnose
 • Hoe afleiding te elimineren met sporthypnose
 • Hoe innerlijke kracht te krijgen met sporthypnose
 • Hoe pijn te verlichten met sporthypnose
 • Hoe zelfgenezing aan te zetten met sporthypnose
 • Skills/technieken verbeteren met sporthypnose
 • Het principe van de mind-body connectie
 • Het “wie wil ik zijn” principe
 • Het “doe alsof” principe
 • De Comfort Adjustment techniek
 • De Vicarious Mind Machine techniek
 • De Darkroom techniek
 • De Raikov techniek
 • De “QuantumJump” techniek
 • Dream Inception en Theta brain programming techniek
 • Het samenstellen van een Sport Peak Performance succesprogramma voor de atleet
 • Sport zelfhypnose technieken
 • Het samenstellen van een persoonlijk succes handvest voor de atleet
 • Het “ik ben een player” principe
 • Het “wat er ook gebeurt, de gelofte van persoonlijk triomf” principe
 • Verschillende sporthypnose scripts
 • Breintraining en sport
 • Inleiding opzetten van een praktijk voor sporthypnose

Cursusduur en opleidingsniveau

Deze masterclass omvat 4 lesdagen met een totaal van 32 docent contacturen (DCU) en 24 zelfstudie uren (totaal 2 ec). Na het volgen van de masterclass is er de mogelijkheid tot intervisie waarbij met oud-cursisten ervaringen gedeeld – en nieuwe inzichten besproken kunnen worden. Voor deze hbo-conforme scholing is hbo werk- en denkniveau gewenst. Een vooropleiding basis hypnosetechnieken is aan te raden omdat er tijdens de masterclass niet kan worden ingegaan op de basisprincipes van hypnose. Hiervoor volstaat bijvoorbeeld onze tweedaagse Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken.

Voor deze masterclass is geen examen van toepassing. Bij 100% aanwezigheid en na het voldoen van het volledige cursusgeld ontvangt de cursist een gedrukt en gewaarmerkt certificaat van deelname en mag zich met trots gecertificeerd Sport Hypnotic Coach noemen. Deze scholing is aangeboden ter accreditatie voor verschillende beroepsorganisaties.

Om de kwaliteit van onze trainingen en scholingen in stand te houden dan wel te verbeteren, vragen wij conform ons ISO-9001 kwaliteitsmanagementplan iedere deelnemer na afloop een enquêteformulier in te vullen. Hierdoor worden wij in de gelegenheid gesteld om onze service- en kwaliteitsdoelstellingen te evalueren en, indien van toepassing, bij te stellen.

Trainingslocatie Papendal & Lunch

Deze 4-daagse scholing zal gegeven worden op dé sportlocatie in Nederland en wel in het hotel van Sportcentrum Papendal in Arnhem. Hier verzameld zich sportminnend Nederland wat de sfeer en ambiance van deze professionele sector en ook zeker deze scholing verhoogd. Tijdens de trainingsdagen is een heerlijk en gezonde lunch inbegrepen. Parkeren is gratis en wifi is aanwezig in alle ruimtes.

De mogelijkheid bestaat om met korting gebruik te maken van hotelovernachtingen en het uitgebreide ontbijtbuffet. De kosten hiervoor bedragen € 99,- p.p.p.n. op basis van een standaard kamer en dient zelf gereserveerd te worden. De huidige maatregelen m.b.t. covid-19 (november 2021) vereisen een coronatoegangsbewijs.

Samenvatting masterclass sporthypnose / Sport Hypnotic Coaching

De masterclass Sporthypnose is een pittige, intensieve maar ook praktische opleiding die jouw persoonlijke skills als Sport Hypnotic Coach naar een hoger niveau brengt. Met de aangeleerde kennis, wetenschap en vaardigheden begeleid je professionals in de sport op verschillende vlakken waardoor zowel individuele- als teamprestaties toenemen.

Giovanni Eleonora De docent voor de scholing is G.E. Eleonora, meervoudig gecertificeerd als fysiotherapeut, Complementair therapeut, Personal Trainer, en heeft jarenlange ervaring als Register Hypnotherapeut en Coach Persoonlijke Ontwikkeling. Daarnaast is Giovanni zowel Mentor als inspirator en staat ingeschreven in het Cpion en SNRO-register.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Download studieplan

Bestandsgrootte: 201 kb

1
Voorbereiding op Sporthypnose
2
Downloads Sporthypnose
Gelukkig maken we zelden mee dat een cursus geen doorgang kan vinden. Toch zijn er voor elke cursus ook een minimaal aantal cursisten nodig. Dit aantal kan voor elke cursus en cursuslocatie anders zijn en staat duidelijk vermeld op het inschrijfformulier. Bij elke datum kun je zelf zien wat het minimaal aantal cursisten moet zijn en hoeveel cursisten zich reeds hebben ingeschreven. Inschrijven is mogelijk tot 4 dagen voordat de cursus begint. Indien een cursus niet kan doorgaan doordat het minimaal aantal cursisten niet is gehaald of door overmacht, dan wordt elke cursist hiervan 3 dagen van te voren via e-mail op de hoogte gesteld. Wij raden iedereen aan om te wachten met het eventueel boeken van overnachtingen totdat duidelijk is of de cursus doorgaat.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Ja, direct na het afronden van de training kun jij je certificaat downloaden. Bij 100% aanwezigheid ontvang je tevens een gedrukt en gewaarmerkt certificaat op de laatste lesdag.
Nee, bij deze scholing is een uitgebreide lunch inbegrepen in de cursusprijs.
Bekijk het tabblad "STAP-budget" of deze cursus in aanmerking komt.
Nee, voor deze scholing geldt dat deze niet in delen betaald kan worden.

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Opleiding Sport Hypnotic Coaching (€ 1549,00, bijbetaling € 549,-)

groen=beschikbaar, oranje=bijna vol, rood=volgeboekt


Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Sporthypnose / Sport Hypnotic Coaching
Prijs:
€1.549
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina

OVERNACHTINGEN YDE

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Yde. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Bed en Breakfast

B&B Glimmen
Rijksstraatweg 30 Glimmen
Telefoon (GSM): 0628979404
Website: bbgroningen.nl
Email: info@bbgroningen.nl

Bed and Breakfast "De Oude Molensteen"
Molenweg 15
9761 VB Eelde
Telefoon: 050-3094930
Telefoon (GSM): 06-3860 8688
Website: www.bedandbreakfast-deoudemolensteen.nl

B&B Hoeve de Vredenhof
De Millystraat 15 Zuidlaren
Telefoon: 050-5351077 
Telefoon (GSM): 06-15306892
Website: https://www.devredenhof.nl
E-mail: info@devredenhof.nl

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.