Stressmanagement & Angststoornissen in de hypnotherapiepraktijk

Koop cursus
Ingeschreven: 21 studenten
Duur: Klassikaal: 4 dagen (32DCU)
lezingen: 1
Niveau: Gevorderd
Stressmanagement masterclass

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Stressgerelateerde klachten en angststoornissen behoren ongetwijfeld tot de meest voorkomende behandelingen in de praktijk voor hypnotherapie. In deze 4 dagen durende klassikale opleiding leer je alles over de achtergronden van angst, stress, depressie, overspanning en burn-out en hoe deze aan te pakken d.m.v. hypnotherapie.

Algemeen

 Je wilt graag andere mensen helpen bij somberheid, stressgerelateerde klachten of (chronische) angst
 Je wilt jouw cliënten informeren en adviseren om herhalingen van angst en stress gerelateerde klachten te voorkomen
 Je wilt meer leren over de achtergrond en fysiologie van stress, depressie, overspanning, agsten en burn-out klachten
 Je wilt hiertoe leren om de symptomen te herkennen op cognitief, psychisch en lichamelijk niveau
 Je werkt graag met bronaanpak door het oplossen van de oorzaak en niet de symptomen
 Je wilt leren hoe je deze mensen op een adequate wijze kunt helpen door toepassing van hypnotherapie
 Je wilt je profileren als professioneel zorgverlener en hier ook naar handelen?

Angelique Elens (docent) is werkzaam in de huisartsenpraktijk Centrum de Peel in Meijel en het Medisch Centrum de Vlinder in Maasbracht. Met haar brede ervaring als verpleegkundige, coach/counselor, specialist op het gebied van orthomoleculaire voeding en Register Hypnotherapeut, krijgt zij meer en meer wanhopige cliënten die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor stressgerelateerde- en/of angstklachten. Maar wat is eigenlijk stress en hoe werkt het stresssysteem? Wat is Overspanning en wat is nu precies CSS (Chronisch Stress Syndroom)? Hoe ontstaat een angst? En niet in de laatste plaats, hoe kan ik hypnotherapie effectief en efficiënt inzetten om tot echte resultaten te komen?

Stress in het algemeen

Stresscijfers De cijfers liegen er niet om, alleen al in het jaar 2018 kregen naar schatting in Nederland ruim 141.000 nieuwe patiënten de diagnose neurasthenie/surmenage (overspannenheid). Met 5.5 op 1000 mannen en 10.8 op 1000 vrouwen kunnen we spreken van een behoorlijk aantal nieuwe patiënten per jaar.

Vanwege de evidence based resultaten van hypnotherapie en het positieve imago ervan vinden ook steeds meer cliënten de weg naar de hypnotherapeut. Het is dan ook na stoppen met roken en gewichtsreductie de meest voorkomende klacht van mensen die de praktijk voor hypnotherapie bezoeken. Om cliënten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk om voldoende achtergrond te hebben m.b.t. klachten, problemen en stoornissen die in brede zin verband houden met stress. Deze masterclass verschaft je de nodige kennis en leert je de kennis om te zetten in vaardigheden.

Stressmanagement – Het doel

Stressgerelateerde klachten zijn een serieus probleem en het behandelen ervan omhelst meer dan het uitvoeren van een eenvoudige hypnosesessie. Om elke cliënt het beste te bieden is inzicht nodig in de problematiek en dien je in staat te zijn om de behandeling hierop aan te passen. Bij het correct toepassen van de juiste hypnosetechnieken is de kans op herstel aanzienlijk. Hiervoor zijn vaak wel enkele behandelingen noodzakelijk. Het stressmanagent deel op dag 1 & 2 zal jouw kennis verrijken, meer inzicht geven en je leren hoe je doelgericht naar resultaat kunt werken.

Angst en Angststoornissen

Op dag 3 en 4 gaan we nader in op (chronische) angst en angststoornissen. Allereerst leer je wat een angst of fobie nu precies is en hoe deze ontstaan. Je kent de belangrijkste risicogroepen en factoren zoals introversie, perfectionisme, basisveiligheid, eenzaamheid en life-events. Je leert de kijk op angst vanuit een psychosociaal- en biologisch perspectief en vanuit de psycho-neuro-endocrinologie.

Je leert de verschillende reacties te herkennen (fight, flight en freeze). Ook gaan we nader in op de fysiologie van angst (het brein, hormonaal, autonome zenuwstelsel). Daar stress en angst vaak verband houden leer je hierin onderscheid te maken en deze te herkennen aan de hand van symptomen. Je raakt bekend met de invloed van inspanning, ontspanning, vermoeidheid, schaamte, zelfvertrouwen, gevoelsbeïnvloeding en persoonlijke effectiviteit. De kennis omtrent angst en angststoornissen wordt omgezet in praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijksituatie.

Mogelijkheden van cursus Stressmanagement & Angststoornissen in de hypnotherapiepraktijk

De opzet van deze cursus bied je volop informatie om de aangeleerde kennis en vaardigheden te gebruiken in jouw eigen praktijk of binnen jouw professie. Niet ‘proberen’ maar doelgericht ingaan op de problematiek van het individu en het optimaal afstemmen hierop met jouw behandelmethode zullen mensen enthousiasmeren en helpen om hun klachten te verminderen of op te lossen.

Je krijgt veel kennis over het fenomeen angst en stress. Vanuit psychologische invalshoek en vanuit biologische wetenschappen zoals de inspanningsfysiologie en de geneeskunde. Vanuit de geïntegreerde visie neem je een systematische en stapsgewijze begeleidingsaanpak en behandelingsaanpak mee naar huis.

Mond-tot-Mond reclame doet de rest 🙂

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze eendaagse masterclass heb je kennis van hypnose nodig. Dit is de reden waarom we slechts cursisten toelaten die minimaal de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken of een vergelijkbare cursus (naar beoordeling van de docent) hebben bijgewoond.

Wat ga je leren?

Je krijgt veel kennis over het fenomeen stress. Vanuit psychologische invalshoek en vanuit biologische wetenschappen zoals de inspanningsfysiologie en de geneeskunde. Vanuit de geïntegreerde visie neem je een systematische en stapsgewijze begeleidingsaanpak en behandelingsaanpak mee naar huis.

Bewijs van deelname

Indien je minimaal 80% van de lestijden aanwezig bent geweest, ontvang je voor deze cursus een certificaat. Het certificaat is na de laatste lesdag te downloaden in je persoonlijke online omgeving. Indien je liever over een gedrukt certificaat beschikt, is dit te bestellen in onze shop.

Aanmelding, kosten en betaling:

Aanmelden is mogelijk door op de knop “Koop cursus” te klikken en de procedure af te ronden d.m.v. betaling met bijvoorbeeld iDeal. Wil je het STAP-budget hiervoor gebruiken, klik dan op de knop (onder de afbeelding) met opschrift “STAP-aanmelding” voor meer informatie.

De kosten voor de 4-daagse cursus bedragen € 998,-. Dit bedrag is incl. koffie, thee, versnaperingen en een syllabus maar excl. lunch.

Informatie

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Onze klantenservice is tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) telefonisch bereikbaar via 040-7110382 (menukeuze 1).

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Aanvragen STUDIEBUDGET

Helaas is voor deze cursus geen studiebudget beschikbaar. Voor een overzicht van scholingen waarvoor het studiebudget beschikbaar is, klik hier!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Stressmanagement & Angststoornissen in de hypnotherapiepraktijk
Prijs:
€1.098 €998