Aan verlanglijst toevoegen

Stressmanagement toepassen in de hypnotherapiepraktijk

Koop cursus
Duur: Klassikaal: 16 DCU
Niveau: Gevorderd
Stressmanagement masterclass

Heb je regelmatig clienten in jouw praktijk met stress, overspanning, depressie of burn-out? De masterclass Stressmanagement geeft je een hand-out hoe je dit soort klachten effectief kunt behandelen in de praktijk voor hypnotherapie.

HypnoWorld werkt nauw samen met andere docenten en onderwijsinstellingen. Deze masterclass is ontworpen aan de hand van praktijksituaties door Angelique Elens en is door HypnoWorld aangemeld voor accreditatie bij het KTNO.

Stressmanagement Masterclass

HypnoWorld vinkje  Je wilt graag andere mensen helpen bij somberheid of stressgerelateerde klachten
HypnoWorld vinkje Je wilt jouw diensten aanbieden aan cliënten met een depressie of depressieve klachten
HypnoWorld vinkje Het jouw missie om mensen met een burn-out op verantwoorde wijze te helpen uit het dal te komen.
HypnoWorld vinkje Je wilt hiertoe leren om de symptomen te herkennen op cognitief, psychisch en lichamelijk niveau
HypnoWorld vinkje Je werkt graag met bronaanpak door het oplossen van de oorzaak en niet de symptomen
HypnoWorld vinkje Je wilt leren hoe je deze mensen op een adequate wijze kunt helpen door toepassing van hypnotherapie
HypnoWorld vinkje Je wilt je profileren als professioneel zorgverlener en hier ook naar handelen?

Angelique Elens (docent) is werkzaam in de huisartsenpraktijk Centrum de Peel in Meijel en het Medisch Centrum de Vlinder in Maasbracht. Met haar brede ervaring als verpleegkundige, coach/counselor, specialist op het gebied van orthomoleculaire voeding en Register Hypnotherapeut, krijgt zij meer en meer wanhopige cliënten die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor stressgerelateerde klachten. Maar wat is eigenlijk stress en hoe werkt het stresssysteem? Wat is Overspanning en wat is nu precies CSS (Chronisch Stress Syndroom)? En niet in de laatste plaats, hoe kan ik hypnotherapie effectief en efficiënt inzetten om tot echte resultaten te komen?

Stress in het algemeen

Stresscijfers De cijfers liegen er niet om, alleen al in het jaar 2018 kregen naar schatting in Nederland ruim 141.000 nieuwe patiënten de diagnose neurasthenie/surmenage (overspannenheid). Met 5.5 op 1000 mannen en 10.8 op 1000 vrouwen kunnen we spreken van een behoorlijk aantal nieuwe patiënten per jaar.

Vanwege de evidence based resultaten van hypnotherapie en het positieve imago ervan vinden ook steeds meer cliënten de weg naar de hypnotherapeut. Het is dan ook na stoppen met roken en gewichtsreductie de meest voorkomende klacht van mensen die de praktijk voor hypnotherapie bezoeken. Om cliënten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk om voldoende achtergrond te hebben m.b.t. klachten, problemen en stoornissen die in brede zin verband houden met stress. Deze masterclass verschaft je de nodige kennis en leert je de kennis om te zetten in vaardigheden.

Stressmanagement – Het doel

Stressgerelateerde klachten zijn een serieus probleem en het behandelen ervan omhelst meer dan het uitvoeren van een eenvoudige hypnosesessie. Om elke cliënt het beste te bieden is inzicht nodig in de problematiek en dien je in staat te zijn om de behandeling hierop aan te passen. Bij het correct toepassen van de juiste hypnosetechnieken is de kans op herstel aanzienlijk. Hiervoor zijn vaak wel enkele behandelingen noodzakelijk. De masterclass stressmanagent zal je kennis verrijken, meer inzicht geven en je leren hoe je doelgericht naar resultaat kunt werken.

Mogelijkheden van de masterclass Stressmanagement

De opzet van deze masterclass bied je volop informatie om de aangeleerde kennis en vaardigheden te gebruiken in jouw eigen praktijk. Niet ‘proberen’ maar doelgericht ingaan op de problematiek van het individu en het optimaal afstemmen hierop met jouw behandelmethode zullen mensen enthousiasmeren en helpen om hun klachten te verminderen of op te lossen. Mond-tot-Mond reclame doet de rest 🙂

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze eendaagse masterclass heb je kennis van directe hypnose nodig. Dit is de reden waarom we slechts cursisten toelaten die minimaal de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken of een vergelijkbare cursus (naar beoordeling van de docent) hebben bijgewoond.

Wat ga je leren?

Hoe ontstaan stressklachten? Hoe herken je het? En hoe kun je mensen met stressklachten en burn-out het meest effectief behandelen? Dit zijn de belangrijkste vragen waarop je concreet antwoord krijgt in deze cursus. Je krijgt veel kennis over het fenomeen stress. Vanuit psychologische invalshoek en vanuit biologische wetenschappen zoals de inspanningsfysiologie en de geneeskunde. Vanuit de geïntegreerde visie neem je een systematische en stapsgewijze begeleidingsaanpak en behandelingsaanpak mee naar huis.

Informatie betreffende de Masterclass Stressmanagement

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

Hoe ga je te werk?

Voor het inschrijven van deze cursus raden we aan om volgende stappen te doorlopen:

  1. Kijk op deze pagina of er nog plaatsen beschikbaar zijn op een datum en locatie die voor jou gelegen komt.
  2. Schrijf je in voor deze cursus door op de groene knop "koop cursus" te klikken en volg de stappen om de inschrijfprocedure en betaling te voltooien. Een factuur wordt toegezonden en vind je terug in jouw account.
  3. Kom terug op deze pagina en klik opnieuw op de datum en locatie waarop je wilt deelnemen. Je kunt nu je plaats reserveren voor deze datum en locatie.

Deze cursus is inclusief lesmateriaal en het gebruik van koffie/thee/water en versnaperingen op locatie. Er is geen lunch inbegrepen. Afhankelijk van de locatie worden er mogelijkheden geboden om gebruik te maken van een lunch- of broodjesservice.

Deze cursus is inclusief een certificaat (online) dat je zelf kunt downloaden na het voltooien van de lessen. Een gewaarmerkt certificaat is tegen een meerprijs van € 15,00 verkrijgbaar in onze shop. Certificaten worden per post toegezonden!

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, Log inom een beoordeling achter te laten
Stressmanagement toepassen in de hypnotherapiepraktijk
Prijs:
€499