Aan verlanglijst toevoegen

Stressmanagement toepassen in de hypnotherapie praktijk

Koop cursus
Deelgenomen: 18 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen (16DCU)
lezingen: 1
Niveau: Gevorderd

Juni, 2022

STAP-aanmeldingsbewijs

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Cusrusdata

Stressmanagement masterclass

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Heb je regelmatig cliënten in jouw praktijk met stress, overspanning, depressie of burn-out? De masterclass Stressmanagement geeft je een hand-out hoe je dit soort klachten effectief kunt behandelen in de praktijk voor hypnotherapie.

Stressmanagement Masterclass

HypnoWorld vinkje  Je wilt graag andere mensen helpen bij somberheid of stressgerelateerde klachten
HypnoWorld vinkje Je wilt jouw diensten aanbieden aan cliënten met een depressie of depressieve klachten
HypnoWorld vinkje Het jouw missie om mensen met een burn-out op verantwoorde wijze te helpen uit het dal te komen.
HypnoWorld vinkje Je wilt hiertoe leren om de symptomen te herkennen op cognitief, psychisch en lichamelijk niveau
HypnoWorld vinkje Je werkt graag met bronaanpak door het oplossen van de oorzaak en niet de symptomen
HypnoWorld vinkje Je wilt leren hoe je deze mensen op een adequate wijze kunt helpen door toepassing van hypnotherapie
HypnoWorld vinkje Je wilt je profileren als professioneel zorgverlener en hier ook naar handelen?

Angelique Elens (docent) is werkzaam in de huisartsenpraktijk Centrum de Peel in Meijel en het Medisch Centrum de Vlinder in Maasbracht. Met haar brede ervaring als verpleegkundige, coach/counselor, specialist op het gebied van orthomoleculaire voeding en Register Hypnotherapeut, krijgt zij meer en meer wanhopige cliënten die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor stressgerelateerde klachten. Maar wat is eigenlijk stress en hoe werkt het stresssysteem? Wat is Overspanning en wat is nu precies CSS (Chronisch Stress Syndroom)? En niet in de laatste plaats, hoe kan ik hypnotherapie effectief en efficiënt inzetten om tot echte resultaten te komen?

Stress in het algemeen

Stresscijfers De cijfers liegen er niet om, alleen al in het jaar 2018 kregen naar schatting in Nederland ruim 141.000 nieuwe patiënten de diagnose neurasthenie/surmenage (overspannenheid). Met 5.5 op 1000 mannen en 10.8 op 1000 vrouwen kunnen we spreken van een behoorlijk aantal nieuwe patiënten per jaar.

Vanwege de evidence based resultaten van hypnotherapie en het positieve imago ervan vinden ook steeds meer cliënten de weg naar de hypnotherapeut. Het is dan ook na stoppen met roken en gewichtsreductie de meest voorkomende klacht van mensen die de praktijk voor hypnotherapie bezoeken. Om cliënten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk om voldoende achtergrond te hebben m.b.t. klachten, problemen en stoornissen die in brede zin verband houden met stress. Deze masterclass verschaft je de nodige kennis en leert je de kennis om te zetten in vaardigheden.

Stressmanagement – Het doel

Stressgerelateerde klachten zijn een serieus probleem en het behandelen ervan omhelst meer dan het uitvoeren van een eenvoudige hypnosesessie. Om elke cliënt het beste te bieden is inzicht nodig in de problematiek en dien je in staat te zijn om de behandeling hierop aan te passen. Bij het correct toepassen van de juiste hypnosetechnieken is de kans op herstel aanzienlijk. Hiervoor zijn vaak wel enkele behandelingen noodzakelijk. De masterclass stressmanagent zal je kennis verrijken, meer inzicht geven en je leren hoe je doelgericht naar resultaat kunt werken.

Mogelijkheden van de masterclass Stressmanagement

De opzet van deze masterclass bied je volop informatie om de aangeleerde kennis en vaardigheden te gebruiken in jouw eigen praktijk. Niet ‘proberen’ maar doelgericht ingaan op de problematiek van het individu en het optimaal afstemmen hierop met jouw behandelmethode zullen mensen enthousiasmeren en helpen om hun klachten te verminderen of op te lossen. Mond-tot-Mond reclame doet de rest 🙂

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze eendaagse masterclass heb je kennis van directe hypnose nodig. Dit is de reden waarom we slechts cursisten toelaten die minimaal de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken of een vergelijkbare cursus (naar beoordeling van de docent) hebben bijgewoond.

Wat ga je leren?

Hoe ontstaan stressklachten? Hoe herken je het? En hoe kun je mensen met stressklachten en burn-out het meest effectief behandelen? Dit zijn de belangrijkste vragen waarop je concreet antwoord krijgt in deze cursus. Je krijgt veel kennis over het fenomeen stress. Vanuit psychologische invalshoek en vanuit biologische wetenschappen zoals de inspanningsfysiologie en de geneeskunde. Vanuit de geïntegreerde visie neem je een systematische en stapsgewijze begeleidingsaanpak en behandelingsaanpak mee naar huis.

Informatie betreffende de Masterclass Stressmanagement

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Download studieplan

Bestandsgrootte: 41 kb

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 182 kb

1
Voorbereiding op de masterclass Stressmanagement
2
Download Stressmanagement
Het minimaal aantal deelnemers voor deze masterclass is 6. Indien dit aantal niet wordt bereikt zal dit maximaal 4 dagen voor aanvang worden gecommuniceerd aan de deelnemende cursisten. Er wordt dan een alternatieve datum gepland waarbij reeds ingeschreven cursisten voorrang hebben. Voor het actuele aantal deelnemers kun je tevens telefonisch contact opnemen met HypnoWorld (op werkdagen van 10.00 - 13.00 uur).
Ja, direct na het afronden van de masterclass kun jij je certificaat downloaden. Wil je liever een gewaarmerkt certificaat, dan is dit te bestellen tegen een meerprijs van € 15,00 in onze shop. Het certificaat wordt dan per post thuis bezorgd.
Nee, wanneer jij je hebt ingeschreven voor een bepaalde datum staat deze vast. Ter bevestiging ontvang je eveneens een e-mail bericht. Mocht een cursus geen doorgang kunnen vinden, dan word je tenminste 4 dagen van te voren hierover ingelicht.
Ja, het wordt aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen. Op alle locaties is er de mogelijkheid om intern of direct in de omgeving een lunch te genieten. De kosten hiervoor dien je zelf af te rekenen. Koffie, thee, water en versnaperingen zijn wel op elke locatie voldoende aanwezig. In de cursusprijs is de lunch dus niet inbegrepen.
Bekijk het tabblad "STAP-budget" of deze cursus in aanmerking komt.
Nee, voor deze masterclass geldt dat deze niet in delen betaald kan worden.

Aanvragen STAP-budget

Om het STAP-budget te kunnen aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Bekijk hier de cursuscombinaties, leslocaties en data en haal direct jouw STAP-aanmeldingsbewijs!

Combicursus Stressmanagement & Angststoornissen (€ 998,00, geen bijbetaling)

groen=beschikbaar, oranje=bijna vol, rood=volgeboekt

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Stressmanagement toepassen in de hypnotherapie praktijk
Prijs:
€499
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina

OVERNACHTINGEN YDE

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Yde. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Bed en Breakfast

B&B Glimmen
Rijksstraatweg 30 Glimmen
Telefoon (GSM): 0628979404
Website: bbgroningen.nl
Email: info@bbgroningen.nl

Bed and Breakfast "De Oude Molensteen"
Molenweg 15
9761 VB Eelde
Telefoon: 050-3094930
Telefoon (GSM): 06-3860 8688
Website: www.bedandbreakfast-deoudemolensteen.nl

B&B Hoeve de Vredenhof
De Millystraat 15 Zuidlaren
Telefoon: 050-5351077 
Telefoon (GSM): 06-15306892
Website: https://www.devredenhof.nl
E-mail: info@devredenhof.nl

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.