Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut

Koop cursus
5.0
1 beoordeling
Ingeschreven: 30 studenten
Duur: Klassikaal: 28 DCU
lezingen: 1
Niveau: Gevorderd

Cursusdata

Oktober

do05okt(okt 5)10:00vr06(okt 6)17:0010:00 - 17:00 (6) Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut deel 1 Boxmeer4-daagse masterclass (min. 6 deelnemers)DocentGerry WijnandsHypnoseCentrum Nederland, Heinz Moormannstraat 1A, 5831 AS BoxmeerOpen voor inschrijvingen

do12okt(okt 12)10:00vr13(okt 13)17:0010:00 - 17:00 (13) Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut deel 2 Boxmeer4-daagse masterclass (min. 6 deelnemers)DocentGerry WijnandsHypnoseCentrum Nederland, Heinz Moormannstraat 1A, 5831 AS BoxmeerOpen voor inschrijvingen

Kinderhypnose - hypnose bij kinderen

Masterclass vakbekwaam kinderhypnotherapeut

Na het volgen van de Masterclass Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut kun je ook de allerkleinsten helpen in de leeftijd van 5 t/m ca. 12 jaar (basisschool leeftijd). Totaal anders dan hypnose bij volwassenen maar zeker erg leuk om te doen.

KTNO bijscholing nascholing GRO EREKND

Tot voorjaar 2022 was dit een eendaagse masterclass maar we hebben besloten om deze uit te breiden naar 4 dagen om deze nog completer te maken zodat we jou nog beter voor kunnen bereiden op het werken met kinderen. Elke (hypno)therapeut weet dat de basis van heel veel problemen in de kinderjaren gelegd wordt. Dit brengt ook heel vaak problemen/blokkades op latere leeftijd met zich mee en om dit te voorkomen is het van het grootste belang om problemen te herkennen en te weten hoe je er mee om moet gaan als hypnotherapeut. We hebben de meest belangrijke oorzaken bestudeerd uitgediept en voor jullie in deze masterclass verwerkt en samengevoegd.

Hoe ziet deze interessante masterclass er uit:
Wij hebben deze masterclass verdeeld in 2 blokken van 2 dagen.

blok 1:
Dag 1: Op dag 1 van deze 4 daagse masterclass beginnen we met kinderhypnose in zijn algemeenheid. Alle dingen die van belang zijn om een goede hypnosesessie bij kinderen te verzorgen.

Dag 2: Hoog sesitiviteit, HSP, een begrip van deze tijd wat ook steeds vaker in de praktijk voorkomt, hoe je het kunt herkennen en hoe er mee om te gaan als hypnotherapeut.

blok 2:
Dag 3 en 4: in het tweede blok van 2 dagen gaan we diep in op hechtingsproblematiek. Een veel voorkomende oorzaak van tal van problemen.

Kortom een boeiend, afwisselend programma waarna jij je vakbekwaam kinderhypnotherapeut mag noemen.

Het belang van kinderhypnose

Hypnose kan veel betekenen voor kinderen en wordt relatief nog weinig toegepast. Bij hypnose voor kinderen kun je o.a. denken aan helpen met gedragsveranderingen zoals nagelbijten, bedplassen of ADHD, maar ook aan het loslaten van angsten b.v. voor de tandarts of bij opname in het ziekenhuis, maar ook voor het donker, harde geluiden etc. en voor een veelvoud van andere problemen zoals eetstoornissen, dyslexie, de gevolgen van pestgedrag, examenvrees of het verbeteren van leergedrag, biedt hypnose fantastische mogelijkheden, evenals bij pijnbestrijding of bij de gevolgen van (ernstige) ziekten.

Waarom een masterclass hypnose bij kinderen?

Er is weinig literatuur over dit onderwerp, zeker in de Nederlandse taal. Toch hebben veel hypnotherapeuten behoefte aan praktische hands-on informatie over het toepassen van hypnose bij kinderen. Om in dit hiaat te voorzien komt HypnoWorld opleidingen met een speciale, op deze groep gebaseerde masterclass ontwikkeld en gegeven door Gerry Wijnands. De basis van deze masterclass is geschreven in 2019 en uitgebreid van 1 naar 4 dagen in het najaar van 2022.

Deze masterclass Hypnose bij kinderen is voor hypnotherapeuten die al een hypnoseopleiding hebben gevolgd en die specifiek willen leren hoe zij met kinderen kunnen werken in hun praktijk. Hypnose bij kinderen is gemakkelijk zodra je weet wat de verschillen en overeenkomsten zijn met het werken met volwassenen. Vooropgesteld dat je de juiste technieken gebruikt – of in sommige gevallen juist achterwege laat – zoals je in deze masterclass zult leren, is het werken met kinderen een groot plezier en erg gemakkelijk. Kinderen hebben over het algemeen geen angst voor hypnose en zijn gemakkelijk naar een staat van diepe hypnose te brengen.

In deze bijzondere masterclass leer je hoe je een voorgesprek kunt voeren met kinderen en met de ouders. Het werken met kinderen in hypnose kan heel goed gebeuren door gebruik te maken van directe hypnose, zoals door ons ook aangeboden in de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken.

Vernieuwde masterclass Hypnose bij kinderen

Deze opleiding voor kinderhypnose is in 2023 volledig opnieuw vorm gegeven met wetenschappelijke inhoud en op ervaring gebaseerde resultaten. De masterclass richt zich op kinderen vanaf een leeftijd van 5 jaar tot ca. 12 jaar en behandelt verschillende invalshoeken.

Voor wie is de cursus geschikt?

 • Iedereen die een basiscursus hypnose heeft gevolgd en zich verder wil verdiepen in technieken om met hypnose bij kinderen te werken.
 • Iedereen die professioneel werkzaam is met hypnose en wil weten hoe een typische sessie met kinderen eruit ziet, welke inducties geschikt zijn voor welke leeftijd en hoe het transformatieproces vormgegeven kan worden.

Inhoud van de masterclass Hypnose bij kinderen

 • Het opgroeien van een kind in relatie tot hypnose
 • Belangrijke factoren voor het werken met kinderen met hypnose
 • Hoe voer je een voorgesprek met de ouders?
 • Hoe voer je een voorgesprek met het kind?
 • Hoe selecteer je de juiste technieken?
 • Een variatie aan inductietechnieken die geschikt zijn voor jonge en oudere kinderen en tieners.
 • Hoe breng je een kind terug uit hypnose?
 • Hoe behandel je nagelbijten, bedplassen, onzindelijkheid
 • Wat doe je in speciale situaties, bijvoorbeeld als een kind niet kan stilzitten?
 • Wat kun je doen met hypnose bij ADHD?
 • Hoe kun je kinderen helpen om hun studiegedrag te verbeteren en af te komen van examenvrees?
 • Wat doe je als het kind in de Esdaile staat gaat?
 • Hoe ga je om met drukke kinderen, dyslexie, astma, laag zelfbeeld, onzekerheid, tandenknarsen, examenvrees en veel andere problemen zoals bij voorbeeld angst voor prikken, angst in bed, concentratieproblemen, nagelbijten, anorexia, gepest worden, slapeloosheid en nog veel meer.
 • Hoe richt je doorgaans een sessie met kinderen in
 • Extra aandacht tijdens lesdag 2 voor HSP, wat houdt het in en hoe behandel je hoog sensitieve kinderen.
 • Veel aandacht voor hechtingsproblematiek gedurende lesdag 3 & 4, wat houdt het in en hoe ga je er mee om.

Dag 2 Hoog Sensitiviteit bij Kinderen

Tijdens de tweede dag van deze masterclass verdiepen we ons in Hoog Sensitiviteit bij kinderen. Wat is nou eigenlijk een Hoog Sensitief Kind?

Hoogsensitief en hooggevoelig zijn termen die je ongetwijfeld tegen gaat komen in jouw praktijk. In de huidige tijd is hier meer aandacht voor dan ooit tevoren maar wordt het ook nog vaak niet onderkent dus erg belangrijk voor jou als therapeut om te weten wat het wel en wat het niet inhoudt.

Tijdens dag 2 van deze masterclass gaan we samen kijken naar wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is en ook naar wat het niet is. Je zult kinderen in jouw praktijk krijgen waarbij ouders overtuigd zijn dat hun kind hooggevoelig is maar wat ook heel vaak voorkomt is dat ouders daar totaal niet aan gedacht hebben maar dat er dan wel ineens veel op zijn plaats kan vallen als jij het benoemt. Belangrijk is om te “onderzoeken” wat de invloed van HSP op jouw cliënt is.
Recentelijk onderzoek naar HSP geeft informatie over HSP in het brein. Uiteraard gaan we hierbij in op hoe je met hypnose je cliënt daarbij kunt helpen.

Wat leren we tijdens deze dag waarin HSP centraal staat:

 • Hoe herken je hoogsensitiviteit bij kinderen, en hoe uit zich dat in het gedrag maar ook fysiek en emotioneel
 • Wat voor gevolgen kan HSP sociaal-emotioneel hebben voor kinderen en pubers (en ook voor volwassenen wanneer dit onderkent of niet geaccepteerd wordt)
 • Wat voor impact kan een hoogsensitief kind hebben binnen een gezin, wat hebben ze nodig en hoe leer je ouders er mee om te gaan.
 • De kenmerken van hoogsensitiviteit lijken vaak veel op die van neurobiologische stoornissen zoals AD(H)D en autismespectrumstoornis, maar ook op hoogbegaafde, getraumatiseerde of angstige kinderen. We gaan leren wat de overeenkomsten en wat de verschillen zijn.
 • Wat vaak onderbelicht blijft maar waar we tijdens deze masterclass zeker aandacht aan gaan besteden is hoe jij als therapeut hierin staat. Wat zijn jouw sterke kanten, hoe durf jij je kwaliteiten in te zetten en zorg je hierin ook goed voor jezelf.

Dag 3 & dag 4 Hechtingsproblematiek

Hechting is een oerinstinct en de belemmering hiervan kan voor heel veel problemen zorgen.
Tijdens deze masterclass gaan we in op welke problemen dat kunnen zijn, hoe je met een hypnosesessie het proces om kunt keren. Ook krijg je tools om ouders & kind hierin te begeleiden wat ze zelf al kunnen doen om alsnog voor een betere hechting te zorgen of beter nog hechtingsproblemen kunnen voorkomen.

De gehechtheid aan mensen die belangrijk zijn in ons leven zoals b.v. onze ouders of verzorgers is bepalend voor onze sociaal-emotionele ontwikkeling. Hechtingsproblemen kunnen een leven lang voor problemen/ blokkades zorgen als er niets aan gedaan wordt. Het is dus belangrijk om in te grijpen en hypnose is hier een prima manier voor.

Wat gaan we leren tijdens deze 2 dagen

 • Tijdens deze 2 intens boeiende dagen met bijzonder veel informatie krijg je inzicht in de belangrijkste aspecten van gezonde hechtingsrelaties
 • Wat is er nodig voor een gezonde hechting
 • Hoe kunnen hechtingsproblemen zich uiten
 • Hoe hechtingsproblemen kunnen leiden tot veel aandoeningen op allerlei gebied: gedragsmatig, fysiek, emotioneel, sociaal
 • Hoe kan een combinatie van bovenstaande problemen zorgen voor allerlei verstrekkende gevolgen die een grote impact hebben op het leven van een kind en later ook op zijn/haar volwassen leven
 • Hoe kun je ouders en kind helpen bij het behoud of herstel van hechtingsrelaties, dit is indien dat mogelijk is ook een van de grondslagen voor een effectieve therapeutische behandeling
 • Tijdens deze masterclass wordt de theoretische kant uitgebreid belicht maar is er ook zeker ruimte voor oefening. Omdat oefenen met kinderen uitgesloten is tijdens deze masterclass gaan we in groepjes aan de slag met casussen waarbij de theorie in praktijk gebracht kan worden. Door de opdracht na te bespreken kunnen alle vragen beantwoord worden

Deze masterclass is inclusief:

 • Koffie/ thee/ (gekoeld) water
 • Cursusmateriaal
 • Reader als download na afloop van de masterclass
 • Certificaat van deelname (online)
5.0
5 Van de 5
1 Beoordelingen

Gedetailleerde Beoordeling

Sterren 5
1
Sterren 4
0
Sterren 3
0
Sterren 2
0
Sterren 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Toon meer
Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut
Categorie:
5 van 5
5
1 beoordeling
Prijs:
€1.098 €998