Aan verlanglijst toevoegen

Virtual Reality Hypnotherapie (VRH)

Deelgenomen: 0 studenten
Duur: Klassikaal: 2 dagen
Niveau: Gevorderd

Juni, 2022

Afhankelijk van de intensiteit van de scholing, worden alle cursusdata van 4 tot 8 maanden vooruit weergegeven. Voor de jaarplanning zie onze agenda.

Bij het “deelnemers nog mogelijk” aangegeven aantal cursisten zijn de voorinschrijvingen niet meegeteld!

Virtual Reality Exposure Hypnotherapy
Beschikbaar in de loop van 2022. Prijzen en data nog niet bekend!

Word als hypnotherapeut expert op het gebied van Virtual Reality Hypnotherapie (VRH). Deze eigentijdse masterclass leert jou hoe je Virtual Reality kunt inzetten om de voortgang van een behandeling te monitoren en de resultaten van een behandeling met hypnotherapie (of Yager Therapie®) te maximaliseren binnen een gecontroleerde omgeving.

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Wat is Virtual Reality Hypnotherapie?

Met hypnotherapie veranderen we een negatieve programmering in het onderbewustzijn door het te voorzien van nieuwe informatie. Dit uit zich door een positieve aanpassing in gedrag, uiting van emoties of algeheel welbevinden. Het effect van een behandeling met hypnotherapie kan zowel direct zichtbaar zijn maar kan ook enige tijd op zich laten wachten. Vaak is er sprake van een behandelplan, bestaande uit een aantal sessies, waarbij doelgericht wordt gewerkt en niet de symptomen maar de bron grondig wordt aangepakt. Dit resulteert vervolgens in een blijvend resultaat.

PSIOUS Equipment Met Virtual Reality Hypnotherapie maken we de voortgang in een behandelplan zichtbaar waardoor eventuele vervolgsessies precies afgestemd worden op de behoefte en progressie van de cliënt. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van het feit dat ons onderbewustzijn geen verschil maakt tussen fictie (virtuele omgeving) en werkelijkheid. Zowel subjectieve waarneming van de cliënt alsook biometrische gegevens bevestigen de voortgang van het behandelproces. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de technologie die door PSIOUS ontwikkeld is en reeds met succes wereldwijd wordt toegepast in o.a. (kinder)ziekenhuizen, universiteiten en praktijken.

Voor het eerst kan de inzet van deze technologie, naast een behandeling op de praktijk locatie, nu ook op afstand worden ingezet waarbij gebruikgemaakt wordt van een applicatie op de smartphone van de cliënt. Hierdoor kan de effectiviteit verder verhoogt worden zonder dat de cliënt hiervoor hoeft te reizen. In het geval van o.a. pleinvrees, sociale angst, rijangst en bijvoorbeeld in de huidige situatie waarbij het coronavirus een bezoek aan de praktijk niet altijd toestaat, een uitkomst.

Voor wie geschikt?

Virtual Reality Hypnotherapie is geschikt voor ervaren hypnotherapeuten die technologische middelen willen en kunnen inzetten t.b.v. het optimalisatieproces van het behandelplan. Hoewel Virtual Reality ook in andere therapievormen kan worden gebruikt, zoals EMDR, Cognitieve Gedragstherapie en bijvoorbeeld psychotherapie, is deze masterclass volledig gericht op de inzet van VR i.c.m. hypnotherapie en/of Yager Therapie®.

Waarvoor Virtual Reality kan worden ingezet

Virtual Reality in het algemeen is inzetbaar voor een breed spectrum aan problemen, klachten en stoornissen. In deze masterclass zal ingegaan worden op een aantal veelvoorkomende mentale en fysieke klachten zoals:

Overzicht Psious

en verder…
Verslavingen (roken, cannabis, alcohol)
Depressieve stoornis
Prikangst
Neurologische ontwikkelingsstoornissen
Angst voor duisternis (Astrafobie)
Dwanggedachten & dwanghandelingen
Pijnmanagement
Slaap-waak stoornissen
Somatische problemen
Verhogen van sportprestaties
Stress, PTSS en trauma gerelateerde klachten

Het doel en wat je gaat leren

Na het volgen van deze masterclass ben je in staat om op een professionele wijze een vorm van hypnotherapie aan te bieden waarbij ondersteuning van Virtual Reality zorgt voor sneller en beter resultaat t.a.v. veelvoorkomende klachten. Monitoring van blootstelling (exposure) aan stress gerelateerde triggers en het bijsturen van emotionele en fysieke reacties aan de hand van hypnosetechnieken hebben een positieve invloed op de beleving in de ‘echte’ wereld.

Deze masterclass is zowel theoretisch als praktisch. Naast de nodige kennis en achtergronden ga je zelf ervaren en beleven wat de impact is van Virtual Reality. Omdat het haast ondoenlijk is om alle aspecten van deze masterclass hier te benoemen hebben we hieronder een grove indeling weergegeven die als richtlijn gebruikt kan worden:

Inhoud lesstof masterclass Virtual Reality Hypnotherapie

HypnoWorld vinkje Geschiedenis en inzetbaarheid van Virtual Reality
HypnoWorld vinkje Klinische studies en wetenschappelijke onderbouwing
HypnoWorld vinkje Introductie van jouw VR equipment
HypnoWorld vinkje VR bril verbinden met het online platform
HypnoWorld vinkje Aansluiting  van de Biofeedback sensor en audio
HypnoWorld vinkje Het gebruik van de thuisapplicatie voor cliënten (Google Play & App Store)
HypnoWorld vinkje Informatie en informatiebrochure voor cliënten
HypnoWorld vinkje Optische illusies
HypnoWorld vinkje Virtual Reality-ziekte en inzetbeperkingen (medische condities)
HypnoWorld vinkje Opstellen aanvullend en op VR gebaseerd behandelplan
HypnoWorld vinkje Motiveren cliënten voor deelname aan de VR-omgeving en uitleg behandeling
HypnoWorld vinkje Voorzorgmaatregelen voor veilig gebruik en ter voorkoming van ongelukken

HypnoWorld vinkje Afstemmen van de hypnotherapie behandeling en het aanleggen van ankers
HypnoWorld vinkje Toepassingsgebieden
HypnoWorld vinkje Integratie van VR-equipment in het therapeutisch proces
HypnoWorld vinkje Cliëntenadministratie en privacy
HypnoWorld vinkje Toepassing van relaxatietechnieken en mindfulness bij angsten
HypnoWorld vinkje Vragen naar subjectieve angstniveaus
HypnoWorld vinkje Meten van huidweerstand m.b.v. de Biofeedback sensor (Elektrodermale reacties)
HypnoWorld vinkje Configuratiescherm en instellingen
HypnoWorld vinkje Gebeurtenissen gebruiken
HypnoWorld vinkje Audiobegeleiding
HypnoWorld vinkje Hartslag en ademhaling
HypnoWorld vinkje Het lezen van rapporten (subjectieve waarnemingen & Biofeedback) en heatmaps
HypnoWorld vinkje Marketing adviezen

Voorwaarden voor deelname aan de masterclass VRH

Om deel te kunnen nemen aan de masterclass Virtual Reality Hypnotherapie, dien je een afgeronde opleiding tot hypnotherapeut te hebben genoten en tevens te beschikken over aantoonbare ervaring in het werkveld. Hoewel deze masterclass in de Nederlandse taal gegeven wordt, is enige kennis van de Engelse taal zeer gewenst, dit vanwege de taal waarin het platform wordt weergegeven en aanvullende documentatie. Deze masterclass is hbo-conform en vereist een hbo werk- en denkniveau.

Accreditatie

De masterclass Virtual reality Hypnotherapie zal ter accreditatie worden aangeboden bij diverse beroepsverenigingen. Zodra dit gerealiseerd is, zullen de logo’s worden toegevoegd en zal deze masterclass te vinden zijn indien gebruikgemaakt wordt van de selectiecriteria in het hoofdmenu.

Wij verwachten dat deze masterclass voor het eerst aangeboden kan worden in de tweede helft van 2022. Zodra hier meer over bekend is, zal dit in de nieuwsbrief worden toegelicht en zullen de cursusdata aan de linkerzijde weergegeven worden.
Helaas kunnen wij op dit moment geen indicatie geven van de cursusprijs. We hopen een compleet pakket te kunnen aanbieden dus inclusief speciale Virtual Reality bril (4K), Biofeedback sensor, abonnement en klein verbruiksmateriaal zoals hygiene wegwerp makers en elektroden voor het meten van de huidweerstand (stressniveau).

Wees de eerste om een beoordeling toe te voegen.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Virtual Reality Hypnotherapie (VRH)
Prijs:
Lidmaatschap
Terug
Telefoon
E-mail
Skype
Telegram
Live chat
Contactpagina

OVERNACHTINGEN YDE

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Yde. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Bed en Breakfast

B&B Glimmen
Rijksstraatweg 30 Glimmen
Telefoon (GSM): 0628979404
Website: bbgroningen.nl
Email: info@bbgroningen.nl

Bed and Breakfast "De Oude Molensteen"
Molenweg 15
9761 VB Eelde
Telefoon: 050-3094930
Telefoon (GSM): 06-3860 8688
Website: www.bedandbreakfast-deoudemolensteen.nl

B&B Hoeve de Vredenhof
De Millystraat 15 Zuidlaren
Telefoon: 050-5351077 
Telefoon (GSM): 06-15306892
Website: https://www.devredenhof.nl
E-mail: info@devredenhof.nl

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.

OVERNACHTINGEN BOXMEER

Graag geven wij je een aantal tips met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden in Boxmeer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je om pas een afspraak te maken als duidelijk is of de scholing ook daadwerkelijk doorgaat. HypnoWorld kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade als gevolg van te vroeg geboekte accommodaties. Voor het actuele aantal deelnemers van een scholing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Hotels

Hotel de Baronie ligt op ca. 10 minuten loopafstand van de leslocatie en is gelegen tegenover het treinstation Boxmeer. Vraag bij het boeken naar de aanbieding voor cursisten van HypnoWorld. Hotel de Baronie, Spoorstraat 74, 5831 CM Boxmeer. Telefoon: 0485-571345

Hotel 't Vertrek ligt naast het hierboven gelegen hotel tegenover het treinstation. Hotel 't Vertrek, Stationsweg 12, 5831 CR Boxmeer. Telefoon: 0485-577017

Hotel Riche ligt midden in het centrum van Boxmeer, op ca. 20 minuten loopafstand van de leslocatie. Vooral wanneer je in de avonduurtjes nog graag een (overdekt) terrasje wilt pakken of iets wilt eten in één van de sfeervolle eetgelegenheden, is dit hotel door de ligging ideaal. Hotel Riche, Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer. Telefoon: 0485-578222

Bed en Breakfast

Bed en Breakfast Boxmeer is gelegen op korte loopafstand tot het centrum van Boxmeer. Door onze cursisten als zeer positief beoordeeld. Bed en Breakfast Boxmeer, Van Coothstraat 42, 5831 HL Boxmeer. Telefoon: 0485-574390 / 06-38546517

Bed en Breakfast Langs de Maas is, zoals de naam al aangeeft, gelegen langs de rivier de Maas. Hoewel deze accommodatie niet op loopafstand gelegen is van de leslocatie, wordt deze eveneens door onze cursisten als zeer positief ervaren. Langs de Maas, Veerstraat 53, 5831 JM Boxmeer. Telefoon: 06-28890249

Parkeren cursuslocatie

Parkeren is gratis. Er kan direct voor de deur geparkeerd worden of in de directe nabijheid van de cursuslocatie.