Vraag & Antwoord

Hier vind je een aantal veelgestelde vragen met daarop het antwoord. Indien jouw vraag er niet bijstaat, neem dan gerust contact met ons op!

Scholingen en STAP-budget

De datum van de scholingen staan vast en zijn gecommuniceerd met het STAP-scholingsregister. Een datum wijzigen is daarom niet mogelijk, dit natuurlijk behoudens onvoorziene omstandigheden. In dit geval dien je zelf contact op te nemen met het UWV-STAP, te bereiken op https://www.uwv.nl/particulieren/stap-budget/index.aspx

Het annuleren van een scholing die reeds geboekt is via STAP heeft consequenties. Indien hiervoor geen directe reden is, dan kan het zijn dat je STAP-budget hierdoor komt te vervallen. Bij het annuleren van een scholing dien je conform de algemene voorwaarden altijd contact op te nemen met UWV-STAP, te bereiken op https://www.uwv.nl/particulieren/stap-budget/index.aspx

Indien je een definitieve toekenning ontvangen hebt van UWV-STAP dan betekent dit dat jouw scholing definitief is voor de geboekte datum/data. Ongeveer 3 weken voordat de scholing begint beschikken wij over alle gegevens die noodzakelijk zijn om je een uitnodiging te kunnen sturen. Op basis hiervan ontvang je een uitnodiging via e-mail. Indien je 2 weken voordat de scholing begint geen uitnodiging ontvangen hebt, neem dan bij voorkeur telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 040-7110382.

Gelukkig komt dit maar weinig voor. HypnoWorld werkt doorgaans en afhankelijk van het soort scholing, met kleine groepen. Het minimale aantal deelnemersaantal is 6. Bij minder dan 6 deelnemers zullen wij de scholing annuleren en dit ook zo communiceren naar STAP. Jouw STAP-budget komt hierdoor dus niet te vervallen.

De online Agenda is altijd actueel en indien een scholing geannuleerd is, kun je dit hier terugvinden. Daarnaast ontvang je van ons een e-mail met de reden van annulering en zullen we hierin meteen een alternatief voorstellen.

Wil je bij ons een scholing boeken via het STAP-scholingsregister, dan kan dit op de eerste werkdag van de maanden januari, maart, mei, juli, september en november vanaf 10.00 uur. Hiervoor ga je naar het STAP-portaal.

Je ziet meteen of er nog budget beschikbaar is. Wanneer dit het geval is, kun je de aanvraag starten. Hiervoor heb je jouw DigiD nodig alsmede een STAP-aanmeldingsbewijs.

Om een STAP-aanmeldingsbewijs te verkrijgen ga je eerst naar de scholingspagina van jouw keuze. Klik daarna op het tabblad “STAP-budget” net onder de afbeelding op de pagina. Kies de gewenste locatie en datum en maak zelf jouw STAP-aanmeldingsbewijs aan dat je na het invullen toegestuurd krijgt via e-mail.

Je ontvangt dan ook tevens meer informatie en een link naar een handleiding om snel de aanvraag te kunnen voltooien.

Nee, het scholingsbedrag wordt door het UWV direct op onze rekening bijgeschreven. Indien het scholingsbedrag hoger is dan € 1.000,- ontvang je hiervoor van ons een factuur per e-mail. De betaling hiervan kan desgewenst via iDeal worden voldaan en dient voor de eerste lesdag op onze rekening te zijn bijgeschreven.

Helaas kun je zelf geen combinaties maken van verschillende scholingen. Om deze reden hebben we elke scholing reeds gecombineerd met een aanverwante scholing en bieden we dit aan als een bundel die dan bestaat uit 2 of meerdere lesblokken. Alle bundels kun je terugvinden indien je klikt op het tabblad “STAP-budget”, net onder de afbeelding op de scholingspagina van je keuze.

Locaties en data

Dit is afhankelijk van jouw keuze. Onze opleidingen vinden plaats in de hoofdvestiging in Boxmeer (NB) en in Dordrecht (ZH), Haarlem (NH) en Yde (Dr). De opleiding Sport Hypnotic Coaching vormt hierop een uitzondering. Bij voldoende deelname vindt deze plaats in Papendal (Arnhem).

Alle data en locaties staan overzichtelijk weergegeven in de online agenda en op de pagina van de desbetreffende scholing (tot max. 6 maanden vooruit). Maak bij voorkeur gebruik van een tablet, laptop of PC om alle gegevens optimaal weer te geven.

Alle informatie over de leslocatie vind je op de scholingspagina. Je kunt het pdf-documentje downloaden zodat je alle belangrijke informatie bij de hand hebt.

Lesmateriaal en leermiddelen

Alles wat je nodig hebt ontvang je van het opleidingsinstituut. Voor sommige scholingen geldt dat je het studiemateriaal kunt downloaden voordat de scholing begint. Hiervan word je op de hoogte gesteld in de uitnodiging die je per e-mail ontvangt.

Voor andere scholingen kan het zijn dat je de benodigde informatie in gedrukte vorm ontvangt of jou ter beschikking wordt gesteld als download wanneer de opleiding is begonnen of direct na het voltooien van de scholing.

Schrijfmateriaal voor het maken van aantekeningen wordt verstrekt tijdens de eerste lesdag. Hoewel niet noodzakelijk, kun je ook je tablet of laptop meenemen.

Al onze scholingen zijn zodanig ontworpen dat een voorbereiding niet nodig is. Je hoeft je dus niet in te lezen. Voor scholingen die bestaan uit meerdere blokken kan het wel zijn dat er een voorbereiding nodig is. Indien dit het geval is, wordt dit duidelijk in de les besproken.