Pijnreductie en anesthesietechnieken (mod.4)

Koop cursus
5.0
2 beoordelingen
Reeds deelgenomen: 202 studenten
Duur: Klassikaal: 1 1/2 dag (1ec)
lezingen: 2
Niveau: Gevorderd

Cursusdata Pijnreductie & Anesthesie

Docenten

Giovanni Eleonora, West-Nederland

Janine Alting, Noord-Nederland

Beslisboom STAP-budget

Beslisboom Laag 4
Cursus Pijnreductie en Anesthesietechnieken

Smartphones in portrait mode geven alleen essentiële informatie weer. Voor aanvullende informatie en het STAP-budget, gebruik je smartphone in landscape mode!

Pijnreductie en anesthesietechnieken is onze 2-daagse cursus die je kennis laat maken met de kracht van ons onderbewustzijn als het gaat om het reduceren van pijn en het ongevoelig maken van bepaalde lichaamsdelen.

Pijnreductie en Anesthesietechnieken highlights

 Je wilt mensen helpen met chronische- of uitbehandelde pijn?
 Je wilt anesthesietechnieken leren en beheersen?
 Je wilt hypnose toepassen bij ongevallen of bij mensen in acute (levensbedreigende) situaties?

Hypnose is een prachtig fenomeen waarmee we dagelijks in de praktijk mensen kunnen helpen bij allerlei klachten en problemen van zowel fysieke als mentale aard. Wist je dat hypnose ook prima toepasbaar is bij eerste hulp, pijn en als alternatief voor chemische anesthesie? In deze unieke cursus, die tot op heden niet wordt aangeboden door andere opleidingsinstituten, laten we je kennismaken met deze bijzondere inzet van hypnose.

Pijnreductie en Anesthesietechnieken – Het doel

In de tweedaagse cursus Pijnreductie en Anesthesietechnieken leggen we niet alleen de basis om hypnose te kunnen gebruiken bij crisis situaties waarbij directe inzet van eerste hulp gewenst is, maar gaan we ook in op het helpen van mensen met pijn. Ook kun je jouw vaardigheden inzetten ter ondersteuning bij pijnlijke ingrepen of behandelingen zoals het zetten van tatoeages of voor een behandeling bij de tandarts of esthetisch chirurg. Hiertoe leer je technieken om angsten te reduceren en delen van het lichaam ongevoelig te maken voor pijn. Ook hypnosedatie, een verdovingstechniek waarbij lokale anesthesie gecombineerd wordt met hypnose, maakt onderdeel uit van deze cursus.

Mogelijkheden en vooropleiding

De tweedaagse cursus Pijnreductie en Anesthesietechnieken is als losstaande cursus te boeken voor iedereen die beschikt over de basiskennis directe hypnose, bijvoorbeeld door het volgen van de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1). Vanaf september 2019 zal deze cursus (module 4) ook integraal deel uitmaken van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Indien je de basisvaardigheden via een andere opleider hebt genoten, is deelname afhankelijk van de beoordeling door de docent.

Wat je gaat leren

  • Anesthesia technieken
  • Toepassen Hypnosedatie
  • Pijnreductie bij volwassenen (niet functionele pijn, chronische pijn, uitbehandelde pijn w.o. hoofdpijn, migraine, pijn bij kanker en andere soorten pijn)
  • Hypnose toepassen bij calamiteiten en ongevallen (verbale EHBO koffer)

Duur van de scholing en lestijden

De duur van deze scholing is 2 dagen. De lestijd op de eerste lesdag is van 9.00 tot 17.00 uur. Op de tweede lesdag begint de les om 9.00 uur en zal duren tot ca. 13.00 uur. Vanaf 8.30 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Syllabus Pijnreductie & Anesthesietechnieken

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

HypnoWorld is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een ISO 9001 gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid.

Informatie leslocatie Boxmeer

Bestandsgrootte: 145 kb

Informatie leslocatie Dordrecht

Bestandsgrootte: 141 kb

Informatie leslocatie Yde

Bestandsgrootte: 69 kb

Aanvragen STAP-budget

Deze opleiding is niet beschikbaar in het kader van de STAP-regeling!

5.0
5 Van de 5
2 Beoordelingen

Gedetailleerde Beoordeling

Sterren 5
2
Sterren 4
0
Sterren 3
0
Sterren 2
0
Sterren 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Toon meer
Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Pijnreductie en anesthesietechnieken (mod.4)
Categorie:
5 van 5
5
2 beoordelingen
Prijs:
€379